Special Offer

Author

l Aku Benci Perokok l

Salam Semua...

Emm.. ari ni tetiba emo nak buat entri pasal rokok.. Adoii.. kenapa la wujudnya rokok ni.. Honestly aku memang tak suka bau asap rokok dan aku menyampah tengok lelaki perokok..Bajet macam macho sangat la hisap rokok. Yg betina hisap rokok pun lagi satu. Kau tak reti bahasa ke rokok tu bleh bagi effect kat sistem peranakan kau. Memang dasar bitch la.



Apa yang best dengan rokok pun aku tak tahu. Papa aku memang perokok. Emm nak tegur pun susah.. Tapi yang penting papa aku tak kan hisap rokok depan aku la. Sebab?? Ada satu insiden yang mana aku terbau asap rokok, then suddenly aku sesak nafas and tak dapat nk tidur. Sumpah aku rasa time tu mcm nak mati. Apa lagi.. Mama pun membebel la. Start ari tu asal papa nak merokok je kena duk luar rumah (time aku balik rumah). Alhamdulillah adik lelaki aku bukan seorang perokok. Hisap rokok ibarat membakar duit. Nothing..  Da la bazirkan duit lepas tu pendekkan umur plak tu.

Kadang tu tertanya jugak macam mana life perokok tegar. I still remember one of my lecturer ckp rokok boleh panjangkan umur. But for me rokok tetap membahayakan kesihatan. Dan aku percaya bahawa ajal maut tu kuasa Allah. Apa yang pasti aku tak akan menerima perokok dalam hidup aku.

Kepada si perokok yang membaca ni, teruskan merokok. Tak payah berhenti merokok selagi tak de sakit paru-paru. Kalau anda si perokok mendapat awek yang tak suka perokok anda better anda pilih rokok sbb aku rasa perokok tak dapat berpisah dengan rokok.

Sekian...
Tag : personal
0 Komentar untuk "l Aku Benci Perokok l"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top