Special Offer

Author

Untunglah Kalau...Tapi...




Salam Semua...




Yeayy.. yeayyy ari ni dah hari khamis (lompat-lompat mcm dpt pergi jln2). Kejap je.. Rasa mcm semalam baru je ari Isnin.. Time Flies.. So jgn bazirkan masa yg ada kerana masa itu lebih berharga dari segalanya. Lebih berharga dari wang berjuta-juta (pendapat aku ok). Semangat kembali semula ni.. Yeahhh semangat!! Semangat bekerja demi masa depan.Ngeee..

Kejelasan yang amat tinggi bile melihat beberapa pasang suami isteri yang bekerja di satu tempat. Huh... sungguh jeles tak terkata. Untunglah kalau dapat keje satu tempat... Pergi sekali and balik pun sekali. Jimat duit minyak kete kan. Tak payah pening-pening sorang ke timur sorang ke barat. Satu tempat semua mudah. Tapi kalau satu department macam mane plak? Best ke? Agak kurang best la kan. Sebab nanti kalau sorang kena marah sorang lagi mesti nak back up. Sigh** Have to be professional at work. 

Bercakap pasal untunglah kalau bla..bla..bla ni kadang tu terasa seakan tidak bersyukur cuz kite tend to compare ourself dengan orang lain. Kenapa? Kenapa perlu nak compare diri kite dengan orang lain? Kenapa selalu kite cakap nasib kite malang? Kenapa kite kadang kala berfikir ingin menjadi orang lain? Kenapa? Kenapa? Kenapa? Dalam kehidupan ni, kalau asyik duk compare diri ngan orang lain susah la. Setiap orang ada bahagian masing-masing. Kelemahan dan kekuatan yang tersendiri. Why nak compare dengan orang lain kan. Terima diri kite dan sentiasa perbaiki kelemahan yang ada dan ingat bahawa bukan untuk mencari kesempurnaan kerana tiada manusia yang sempurna. Sekian


P/S: Semangat berkobar-kobar macam lagi Gemuruh Faizal Tahir :)


Tag : emovere
0 Komentar untuk "Untunglah Kalau...Tapi..."

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top