Special Offer

Author

Dark Side of Personality



Salam Semua..

Sabtu yg sememangnya penuh tenaga. Full Energy seharian topup. Agak-agak esok boleh guna ke? Aku pun tak pasti. Sigh**  Emmm, korang tahu tak each person akan ada Dark Side yang tersendiri. Setiap  individu tu kan unik. Huh kadang kala keunikan manusia tu yg buat kite match or tak match dengan sesetengah orang. 


Kena kan ngan tajuk?

Learning psychology memang banyak benefit. Ingat plak masa baru masuk Uni dulu, kalau orang tahu kite belajar psycho orang takut nak dekat sbb org psycho ni boleh baca orang lain. Erk.. Adakah benar? Emm ada la sikit sebab we learn tentang tu kan. So ilmu yg diperolehi tu aku apply dlm real life. 

Eh.. macam mane apply dlm life? Senang citer if berada dlm satu situasi yang agak baru untuk aku, then ngan orang baru yg aku pun tak tahu latar belakang die, aku prefer utk observe dulu. Check personal list tgk aku ngam ke tak ngan budak ni. Nama lagi observe kan so tak perlu lah nk ckp banyak kn. Nothing pun nk ckp banyak sebab kalau aku rasa die tak ngam ngan aku memang aku akan slowly tarik diri and lebih happy aku bersendiri. Then sampai masa blah la kan. Wat pe nk tunggu lagi.

Personally bile aku berdepan ngan orang yg aku memang tak ngam susah la sikit kan. Sebab ari-ari kite nk kena mengadap muke 'cantik' die (housemate/roommate) dgr suara die.. Perghh gile nk tahan perasaan. Lagi bengang kalau tak respect kite. Wakkk lu la.. Rasa nk lempang pun ada kan. Tapi sabar sebab da besau. Pantang aku kalau orang sentuh garisan Dark Side aku. Jangan la sentuh. Kalau sentuh memang aku hangin la. 

Sebut pasal ni aku paling suka tang aku record org mengumpat aku. Memang aku da syak da kan. So one day aku bukan aku punye recorder then segala perbualan, umpatan aku dengar. Terima kasih yekk bagi pahala kat aku. Berdesing telinga aku dgr record tu balik. Lepas tu memang aku cari budak tu slow talk la kan. Wa tak suka nk cari musuh tapi kalau lu nk bermusuh ngan wa buang karan la seyhhh. Sometimes aku buat benda yg orang tak expect pun. So lu tanggung sendiri la kan. Erk.. pendedahan eksklusif nih. Tak pe orang berkenaan tiada di sini. Sekian..


P/S: Ilmu perlu dikongsi, benda yg baik perlu diaplikasikan untuk mencari keseimbangan dlm kehidupan. :)


0 Komentar untuk "Dark Side of Personality"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top