Special Offer

Author

Fitness Momento

Salam Semua..

Petang yg membosankan (hari hujan, mood nk duk dlm selimut baring tgk movie) Balik keje duk ngadap laptop je, tak pun buku (kalau rajin) . Kalau dulu-dulu petang abis kelas balik kolej salin baju siap-siap pakai sport shoes then gerak ngan Lurviey pergi jogging. Itu dulu... Skang?? Emm haram nk berjogging. Yang mampu fitness dlm bilik je la buat push up, zumba dance, basic fitness thingy. Seriously aku  nk pergi jogging skang ni.. 


**gambar harus ada untuk mengaitkan momento kejadian. 

Btw ni time aku tunggu Lurviey bersiap nak pergi jogging. Huh.. Aku yg kena tunggu ni.. Biasa pompuan yg bersiap lama tapi ni Lurviey plak yg berdandan lebih. Maklumlah Lurviey seorang yg mementingkan ketrampilan sememangnye begitu. Pantang jumpe cermin.  Ops... Nk keluar berjogging harus lah tanpa make up tapi celak itu perlu. Hahaha.. Tak kan nk jogging ngan muka berbedak kan..

Hah.. Nk ngumpat la sikit alang-alang kan kt sini, aku pelik jugak la bile tgk orang yg 3G jogging ni. Eyh... bukan nk kutuk ok. Jogging utk fitness tu da bagus da selain membakar lemak, kalori yang sememangnya orang 3G nak kan. Cume yang tak boleh bla nye lepas jogging elok je pergi sambar rojak, goreng pisang, kerepok goreng dalam keadaan berpeluh nih. Aku bukan nk ckp aku bagus apa tapi kalau mcm ni la gayanye susah la. Tak kisah la nk mkn apa semua kn sebab tu duit korang bukan duit aku pun tapi tak rasa kesian ke kat body tu? Emm tekak lagi penting kan. Fine..

Lagi satu bile sebut je nk jogging makanya aku ibarat seperti orang yg tak layak utk berjogging. Reason? Cuz I'm skinny. Hello.. jogging utk kesihatan jantung, buang lemak yg tak diperlukan dll. Badan rasa ringan bile da jogging. Lurviey baca ni confirm kena hentam ni sbb jogging sikit tapi da semput. Mana tak semput, stamina tak de, badan tak fit. Makanye perlulah exercise. Bukan sekadar jalan kaki pergi balik tempat keje je. Sekian

P/S: I'm skinny but not anorexic !!


0 Komentar untuk "Fitness Momento"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top