Me and Shayang Momo


Salam Semua...

Ahad yg penuh dengan kebosanan. Do nothing, and just sit back and relax mcm polar bear da. Lama-lama duk mcm ni boleh tebal lemak degil. Lepas kepoh stress nk buang lemak plak. Erk.. Kau ada lemak ker? Ada tapi chikit jew... Btw. Ahad yg boring tapi still ada peneman.. Peneman saya minggu ini adalah Momo.. Shayang Momo sgt2.. Nasib tak leh peluk cium. xoxo..


Kebetulan Lurviey punye tayar wat hal plak, terpaksa batalkan all the plan yg aku da rancang. Ye sememangnya kita manusia hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan. Mungkin ada hikmah tak keluar ari ni. Tadi ku tgk status kawan aku, katanya jamn. Betul jugak la kan. Orang sambut Krismas ari ni. Mestilah spent time ngan family dorg jalan-jalan plus ada YES lagi. Berapa hari je lagi nak berakhir YES. 

Ingat td kalau Lurviey call awal ckp tak jadi keluar, boleh la aku keluar sat terjah ke Amcorp Mall cari barang nak sumbat perut aku, tapi call plak da pukul 5 petang. Emm tak de maknanye aku nk keluar lewat mcm ni nak jalan kaki amik train bagai plus ari pun mendung nak hujan. Better duk dlm bilik and makan je apa yg ada. Alamatnye ari ni puasa dari nasi. Tapi bersyukur sebab masih ada makanan utk di makan. Alhamdulillah. 

Esok cuti lagi. Cedapnya.. Bleh rest betol betol before lusa menjelma(walhal da over rest da pon). Perghh banyak keje syiottt.. Aku tak leh nak tangguh2 lagi. Nak kawin nih.. Duit nk kena kumpul, ptptn nak kena bayar, rumah pun nak ushar-ushar jugak. Next next week member aku masuk keje plak.. Weee.. senang la nnti nk plan ke mana nk pergi weekend nanti. Mungkinkah?? 

Chop...chopp... lupe plak nak bagitau td... siapakah Momo peneman setia aku minggu ni dan insyaAllah minggu2 yg akan datang? Yang pasti Momo bukanlah seekor kucing jantan/betina cuz aku alah bulu dan kuku kucing. Momo jugak bukan seekor Guinea Pig cantik keperang-perangan dan bukan juga seekor arnab playboy yg berbulu cantik. Momo adalah seekor ikan emas. Erk.. Seekor je? Actually Lurviey da beli sepasang tapi dari spesis yg lain-lain. Aku da inform Lurviey beli spesis yg sama, tup..tup yang lain-lain jugak Lurviey beli. Kino da pun mati, mungkin sebab terkejut ngan persekitaran baru dan jugak keadaan air. Momo pun mcm tu jugak tapi nasib Momo ni kuat and aku memang berhati-hati sgt lah. Tak nak kehilangan Momo.

Excited dpt Momo and Kino.
Momo Single
Time tido, dua jam sekali aku bangun just semata-mata nak check Momo ok ke tak, cukup makan ke tak, keadaan air ok ke tak. Erk gile kan? Agak-agak aku ada anak nnti pun mcm ni jugak ke? Ye... InsyaAllah.. Aku seorang yang penyayang. Kalau aku da sayang memang aku sayang betul-betul tapi kalau aku da tak suke memang out of my life la. Aku plan nk dapatkan 3 ekor lagi buat peneman Momo dlm balang kaca. Sian Momo duk sekor2 die je. Sabar eyh.. Nanti aku dapatkan balang kaca yg lagi besar dri skang. Nanti leh la Momo berenang ngan girang.

Ingat nak grab turtle tapi natang tu busuk angat. Dok sanggup aku. Hehehe.. Last time ex-rumet aku ada bela memang bau semerbak la dm bilik tu kan. Tapi aku ngan Bai ok je ngan Kak Aimi. Hehe.. Memang turtle ni ada bau or ada cara penjagaan die? Aku pun tak pasti. Sebut pasal penjagaan ni adakah perlu utk aku dpatkan anti stress utk pasangan and kawan Momo? Anti klorin? Oksigen? Water Filter? Warghhh.. Banyak tu.. Kena pergi and tanye sendiri la kat tokey. Dulu papa bela ikan aku nengok jew.. Skang kena ler amik tahu. Sekian..

P/S: Pencarian Nemo and Pasangan Momo. :)

0 Komentar untuk "Me and Shayang Momo"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top