Special Offer

Author

How To Gain Weight?

Assalamualaikum





Desperado gile tajuk entri kali ni. How To Gain Weight??Ramai org nk kurus,sampai sanggup abis riban-riban dengan cara yg mudah dan malas. Kesian jugak sebab kadang tu hanya sementara je semua tu.. Lepas tu kembang balik.. Salah siapa tu? Aku rasa salah diri sendiri sebab malas nk workout. Nak jalan mudah je semua org ni. Semua nk SHORTCUT. Kenapa tak de program naikkan berat bdn utk those skinny peeps.. Sigh** Kalau ada mcm aku join kan? Jeles jugak tgk model international.. Dorang punye body mmg skinny but rangka dorang besar. Huh.. Kena rajin workout, tu yg penting.
Kali ni misi utk gain weight aku biasa-biasa je and tak nak letak harapan tinggi menggunung seperti Gunung Everest.  Stay Skinny and Healthy. Slogan ni da mcm rationalize diri sendiri da. Maklumlah nk sedapkan hati. Bak kata orang "gemok tak semestinye sakit, kurus tak semestinye sihat". Agreed! But some people mcm denial and repressed their feeling to unconscious part and come up with rationalization. Gemok itu bahagia. Bahagia sgt ke? Hanya orang itu sendiri yg tahu. Kadang-kadang org gemok sebab happy so makan  sampai tak terkawal but ada org sebab stress sgt so the way they cope by eating. So bile da obes mula tuding jari kat org. 

Bila ditanya pasal mcm mne nk gain weight, ramai je yg offer lemak-lemak dorang kat aku. But personally i need the numbers not the fat. Hehe.. Paling berat timbangan aku is 50kg. First and the last. Mcm mne nk fitkan badan macam tu balik. Skang mengharapkan jalan kaki pergi and balik keje. Total 40 minit, but at least exercise jugak kan. 

Cara lain nk gemok they suggest me to kahwin. Hah? Kahwin.. Ngeeee... Kawin eyh.. memang nak la sgt (gatal gile). Tapi tang bab naik berat badan lepas kawin tu seriously it make me scared. Kadang wonder jugak kenapa ramai pompuan gemok lepas kawin and lagi-lagi lepas beranak. Mcm tak sempat nk uruskan diri je kan. Sibuk dengan anak and suami plak busy ngan keje. Sudahnye... Tombam la engkau sampai ke tua. Nak fight lemak-lemak dan selulit yg degil tu bukan senang.. Boleh tahan ke? Mostly orang nk kesan yg cepat kan.. Kalau lambat sgt mula rasa give up and finally stay obes, keep eating junk food.. Arghhhhhhhhhhh tidak..

Tapi apapun aku bersyukur Alhamdulillah sebab aku masih dkurniakan tubuh badan yg sihat. Just lately mcm low blood pressure. Tapi aku tak pergi medical check up lagi.. Lama gile tak check up, risau jugak. Kena jaga makan betul-betul je la. Eh.. mcm da lari topik je. Terbaik jawapan dari Lurviey is nak bagi aku Appetton (mcm salah eja je). Kasik la apapun tak kan naik la berat badan aku. So tak payah pening-pening kepala pasal nk gain weight but now kena workout balik mcm dlu.Ehh.. kena ada disiplin mcm dlu balik kalau nk gain weight.. Sama mcm org nk losing weigh.. Harus ada DISIPLIN.


 P/S: Rindu Lurviey.. Perghh.. Rekod da jmpe almost 2 weeks :(

2 Komentar untuk "How To Gain Weight?"

bestnye berat 50kg..oshin ni nk dpt 45kg pon payah,,,aduhai...

@oshin : skali seumur hidup.. lepas tu mmg susah da nk dpt 50kg.. alwiz underweight :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top