Special Offer

Author

Mixed Feeling

Assalamualaikum

First Day working on 2012, mcm-mcm perasaan ada.. Excited? Ye semestinye sebab ada target tersendiri yang nak achieve ni untuk tahun 2012. It's kinda of personal matter. Wanna get what I want first. Wink** First day working, amik balik breakfast routine yang aku tinggalkan almost 3 weeks ago. Oat.. Yeahh.. Tak nak skip breakfast da. Kadang-kadang tak lunch so anggap je la oat as brunch kan. Da biasa da since practical lagi. 



Ari ni jugak, first day member aku masuk keje satu ofis. Wahh... Tak boring la aku lepas ni. At least ada org yg aku kenal lama yg boleh dibawak utk bercakap. First day keje, rasa mcm messy plak pergi keje ari ni. Tak tahu la tang mana yg messy. Nak kata lambat bersiap ari ni, awal-awal lagi da bersiap. Emm.. 

Uni Life best fren. Menunggu die before balik keje.
Lepas tu around pukul 3 lebih pergi ladies then jmpe ngan sorang kakak ni and muka memang nampak stress gile. Almost 5 mnit jugak berborak ngan die. Sesi meluahkan perasaan. But the good is she offer me student counselor position. Emm memang menarik sebab bukan student counselor kat IPT pun. Tp kakak ni ckp telinga kena lebih besar daripada kuali dan perlu kuat nk hadapi tekanan yg sememangnye tertekan. Ouchh.. Dengar perkataan tekanan and tgk muka kakak tu pun aku da dpt bayangkan mcm mne keje tu. Tapi payment masyuk la. Busuk pun RM16000++. Menarik kan? But for me personally aku xnak keje yg kasik aku stress and paling penting tidak menganggu masa privacy aku. Kakak tu citer die da mcm xde privacy da. Ok that's it. Tapi bile fikir pasal $$$ perghh masyuk tu. Buat aku dilemma kejap. Huh.. Manusia ni memang asal duit je mula la goyah kan. 

Abaikan 2011 itewww
So back semula pada career development and career counseling yg aku belajar, check aku punye value first. Then da fikir panjang and think positif and rationalize my feeling and thought, I come up with decision Stay with current job. Yup.. Lagipun under probation period da nk abis da. So why not move on je dgn apa yg ada skang. See how. Kalau still tak dpt value yg aku cri barulah aku seek for a better job. Tak salah pun rasanye.

Sometimes stress jugak bile org duk asak dgn pertanyaan "tak nak tukar keje ke?", "gaji berapa?", "amik degree lain tapi keje bidang lain?" Grrr.. stress gile. Kadang malas nk jawab da. Rasa nk tengking je... Sabar je la.  Eh ari ni dpt soalan cepu berlian daripada papa, giler gempak soft cara tanye, bikin aku cuak je. Soalannye berbunyi "bile nk kawin?" Huh lagi bertambah stress. Seriously aku nk elak dri pertanyaan mcm ni. Tak kisah la family or frens, aku xnk ada org tanye pasal kawin lagi. Sampai masa kawin la. Semak otak aku je. Sekian

P/S: Jgn jadi hamba wang.

Tag : emovere
0 Komentar untuk "Mixed Feeling"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top