Special Offer

Author

Hebatnye Die, Untungnya Die

Assalamualaikum

Rabu yg tak best and penuh dengan rasa marah and tak puas hati. (fake smile sambil tulis ni). Rabu yang penuh dgn plan tapi do nothing and just lay down on my bed. Oh damn.. WTF (waste time forever). Kadang aku rasa mcm timing aku skang mcm makin ting tong. Tak macam masa study dlu.. Sgt berkualiti plus I do wat I wanna do tanpa halangan, rintangan. Damn!!!

Ok.. Pernah tak korang ckp "hebatnye die tu... untunglah die.." dan apa juga yg seangkatan dengannye?? Aku rasa mesti pernah kan. Even aku pun pernah.. 

Untungnye die dpt suami yg romantik, baik, bertanggungjawab
Untungnye die tak pyh keje lepas kawin 
Untungnye die muka xde jerawat
Untungnye die sebab anak orang kaya
Hebatnye die mewakili Malaysia
Hebatnye die sampai bleh masuk Malaysia Book Of Record
Yg lain korang tambah la eyh..

Well bile aku ckp mcm ni Lurviey mesti tegur aku ckp mcm aku ni tak bersyukur. Kalau nk ckp pasal rezeki, jodoh, ajal, maut, pertemuan semuanye adalah keje Allah S.W.T dan Lurviey alwiz ingatkan aku that word "PASTI" hanya milik Allah. Kite as manusia hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan. And everyday we keep learning utk improve diri kite utk jadi yang lebih baik. Dari yang baik kepada yang lebih baik. Persetankan apa yg orang nak kata pada kite cuz we know ourselves better than org lain. So kenapa perlu dikisahkan sgt kata-kata orang. Kuasa membuat pilihan ditangan sendiri. Cume pilihan yang dibuat itu sama ada betul atau tidak. So deal with it.  Ok??? (peringatan utk diri sendiri).


Hey.. wait a sec...  Da baca pasal Safee Sali??? Puyooo... hebat tuu... Apapun tahniah untuk Safee Sali.. Sekian...


P/S: Aku masih tak tahu apa kelebihan aku, dulu asyik amik personality and career test je, aptitute test tak amik plak. Grrrr..



0 Komentar untuk "Hebatnye Die, Untungnya Die"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top