Special Offer

Author

Nikmat Yang Sementara

Assalamualaikum

Pernah dengar kan 'ada umphhh' ?? Nikmat apa tu sampai ada umphhh tu.. Sila jga color otak korang ngan warna kuning. Nak tahu nikmat apa yg umphhh sgt sila teruskan pembacaan di perenggan berikutnya

Kelmarin dulu (Rabu) member aku Huda on leave cuz ada interview kat Negeri Sembilan and I was like urghhh damn so boring without her in da office. Damn!!! Trying to act like usual but so hard. Aku dlm keadan yg down seyh.. Each time aku motivated je da je yg akan 'cut' Tahu tak betapa susahnye aku nk dpt motivation tu. Tapi utk demotivated tersangatlah mudah.. I mean in my career life la. Sigh**



Actually rite now aku 'on crisis' with my career life cuz because hari demi hari aku rasa mcm makin malas and kinda negative feeling and thought yg sibuk nk meleseh kat aku. Apa boleh buat kan. Korang pernah tak berhadapan dengan situasi which benda yg korang tak suke nk buat tapi terpaksa?? Tau tak rasa tu macam mane????? Sakit seyh... That's why dlm keje kite kena ada value. For me is Work Satisfaction. Definition of mine regarding of my Work Satisfaction is keje yg memang aku suka nak buat, and aku sanggup abiskan masa aku untuk benda yg aku minat even gaji permulaan tak gempak. Tapi how about gaji yg tak gempak tapi keje bagai nak rak. Menyenangkan org lain tapi kite tak dapat apa?? Aku mula bengang bile aku tgk those peeps yg selfish and buat aku nak jadi mcm tu jugak. Tapi aku bukan org yg mcm tu. 

Pagi tadi pergi Library UM. I miss momento in UM lib which I met my Lurviey kat sini. Ahaks.. So aku pun menyetelkan keje company find apa yg diperlukan. Tgh syok mencari then dapat panggilan yg pasti bukan dari office aku. 

COO: Hi Ms Nurul, I'm Mr S from company J. Do you still remember your application for R position??
Me: Yes, of cos. (muke da ceria gile, walhal tim ni iPhone tgh jamn)
COO: Are working or just finish your study?
Me: I'm working
COO: Where and as wat?
Me: I'm working as C Consultant for E company 
COO: Oic.. We like to arrange an interview for you. Can you come this Monday at 2.30 pm for interview. And please prepare for "why you apply that position"
Me: Ok. See you then.

You know, I'm so happy.. Menyengih je lepas dpt call tu. Alhamdulillah.. Syukur sgt2. Interview is first step.. Another step is aku punye cara la masa interview tu. Seriously position and job description tu is apa yg aku cari selama ni and the company is my DREAM CO utk working since practical lagi. Kalau aku ckp sure semua org tahu. Big company. Yg call aku tu Chief Operation Officer. 

Di sebabkan iPhone aku jamn and keje aku pun xleh buat so aku masuk office. As usual, perasaan terpaksa je nk masuk office. Lucky Huda da masuk at least ada jgk org utk aku ckp kan. Sadly around pukul 4 lebih that COO call saying that aku punye resume kena hold at the moment cuz the position has been filled. Surely la kan cuz that one maybe more experience than me. That position is good for those yg ada byk work experience. Tak pe la. 

Apapun aku bersyukur Alhamdulillah cuz Allah mengurniakan nikmat perasaan gembira yg selama ni da hilang. Da lama menghilang. Walaupun sekejap ianya amat bermakna bagi aku. Aku akan terus berdoa dan mengharap agar apa yg aku inginkan dapat dicapai. Amin.. 

P/S: Pagi ni nak ke EPF..



1 Komentar untuk "Nikmat Yang Sementara"

tabik la sebab fikir positif macam ni.. cuba lagi next time. gambatte.

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top