Proton P3-21A , Proton Preve

Assalamualaikum

Watchaaa... Sapa kat sini tgh dlm proses nk membeli kete.. Sapa yg tengah berhajat nk beli kete tu yang budget below than RM80k, aku suggest korang hold dulu niat korang tu.. Meh sini aku nk citer sikit pasal model terbaru Proton yang akan dilancarkan dlm masa terdekat. Rumors said the car will be launch on 6th of April 2012.  



Apa yang special sgt dengan Proton P3-21A ni? Haaa.. kete ni lagi canggih dari Toyota and Honda if ikut specs die la. Sebab aku tgk banyak benda yang ada pada Proton tapi tak de kat Toyota and Honda. Perghh... Aku? Aku hanya mampu menulis and bercerita je pasal kete. For the time being aku tak plan pun nk beli kete sebab aku tak nak menambah hutang yang sedia ada. Cukup la dengan berhutang dengan PTPTN. 


Di petik daripada Arena Kereta (aku suka ayat nih)

Walaupun di atas kertas spesifikasi Proton P3-21A nampak lebih hebat, kebanyakan pembeli atau lebih tepat lagi rakyat Malaysia agak kurang mengambil berat berkenaan perkara tersebut. Persepsi terhadap sesebuah jenama kereta lebih banyak memainkan peranan apabila tiba masa untuk membeli kereta baru, dalam kes ini harga yang lebih mahal agak jarang diendahkan.


Kalau nk tahu lebih info pasal Proton Preve ni leh terjah kat Arena Kereta

Sumber: Arena Kereta

P/S: Lesen pun tak de so tak payah fikir nk pakai kete apa and tak yah tambah hutang. :)


5 Komentar untuk "Proton P3-21A , Proton Preve"

minat dengan kereta ni..tapi tu lah, bajet tak cukup..huhu

OK...
kereta ni dah boleh masuk dlm my list...
tp VIOS mmg dh tolak awal2... better amek myvi je dr vios..enjin same je...haha

ralat,,abah dah terbeli inspira dulu,,harga lebih kurang je.n
nak beli sendiri kerja pun takpernah -.-

ok sy dah daftar...tq ...nk gak voaucher !!

@nur anis: xpe.. bli ikut bajet dri kite pening kepala :)

@diyana: high5.. xsuke vios :)

@syasya: wah bestnye inspira.. suke body die. sbb mcm mitsubishi. :) heartmelting**

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top