Ramai Ikut Adat Dari Ikut Cara Islam

Assalamualaikum

Alangkah bagusnya kalau dpt follow mcm kat bawah ni kan? Mudah!!! Kenapa nk menyemakkan kepala otak dan menyukarkan benda yg mudah. Benda yg simple kenapa di 'complicated' kan. Kenapa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sudahnya aku yang menjadi mangsa.. (emo nih). Tahukah Lurviey.. bahawa penantian satu penyeksaan? Emm tak yah ckp kat Lurviey mcm ni cuz I know jawapannye..


Kalau aku panjang umur and sempat kahwin aku....

Tak nak sanding sebab bagi aku mcm bodoh je duk atas pelamin sengih mcm kerang busuk..Plus bile orang pasang lagu "Selamat Pengantin Baru" lagi buat aku rasa mcm..damn.... Tak suke.. (pendapat aku ok) Aku bukan jenis org yg mcm tu.. Mcm attention seeker plak. Orang duk tgk. Ish.. I dont like. Besides mama aku pun da ckp kawin tak yah nk sanding bagai.. Yesss... I like.. Tapi bile ckp ngan Lurviey, he want sanding.. Erk.. 

Mak Andam? No komen... 
Karaoke? Tmpt aku tak de benda mcm ni.. So tak perlu pening kepala sebab mmg TAK ADA.
Baju pengantin? Emm aku teringin nk buat sendiri tapi aku tak kreatif mcm adik aku so kena sewa la. Ustazah kawin pun sewa baju pengantin jugak :P
Jurugambar? Aku nk cri yg perempuan. Selesa sikit kan.. Wahahaa.. 

Apapun bile fikir benda ni makin semak otak aku. Macam mne nk elak dari fikir benda ni eyh? Any tips.. Sebab makin hari makin ramai member aku kawin so dlm hati jeles. Hah jeles? Come on Nani, tu pun nak jeles.. Arghhhh tak suke orang tnye bile nk kawin and aku sakit otak fikir pasal kawin. Lebih baik sambung belajar la mcm ni. Tak yah fikir pasal kawin. Fikir exam and assignment je kan?

Apapun tunggu dan lihat je la. Benda bile-bile boleh berubah. Semoga umur aku panjang and sempat kahwin. Amin. 


P/S: Org lebih pentingkan adat dari agama.. huh...

Tag : emovere, personal
4 Komentar untuk "Ramai Ikut Adat Dari Ikut Cara Islam"

hihi mcm dah dkat ja ni nani..jgn lpa jmput tau..hehe..bab sanding tu klu juz brgmbar ok ja..rnjis2 tu xyh pun xpe;-)

sebut pasal kawin nur pun jadi kecut..huhuhu

betul lah cik nani. bila cerita pasal ni, semua perempuan kecut perut. segala nya kne well-prepared.

betul la...soal kahwin ni simple je...tp ramai nak susahkan...kan lagi baik duit yang ada tu disimpan....mane tau untung2 dapat simpan buat beli rumah besar untuk anak-anak nanti...tp ramai yg tak faham...diorang kate ....alaaaa sekali je seumur hidup...tak ke diorang tahu bahawa hal yg sekali ni la yg nak n perlu dijaga dr awal...Jika permulaannnya BAIK maka hari2 sepanjang perkahwinan tu InsyaAllah akan BAIK JUGA....amin...try slow talk...mane tau kot2 berkesan...Better try than NEVER dear:)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top