Special Offer

Author

Pengalaman Jadi Freshie

Assalamualaikum

Hari ni budak baru akan daftar di Universiti masing-masing. Mesti macam-macam perasaan yang ada dlm hati. Teringat plak tahun 2007 aku register masuk UM and time tu perasaan mcm-mcm la yg ada. Beg plak banyak gile mcm orang nak dtg terus duduk menetap kat kolej. Masuk-masuk bilik bukak tingkap nampak monyet kat belakang bilik aku. Monyet banyak gile kot kat UM nih. Tapi skang da kurang da sikit sebab da di tangkap. 


Memula masuk register tu semua Pembantu Mahasiswa baik-baik belaka tapi lepas mak bapak semua da balik and dorang ambil alih mula la menyinga depan freshies. Serius aku 'lost' kejap. Asal plak nk tengking-tengking ni kan. Seminggu jadi freshie under senior ni sgt menyeksakan. Paha aku abis lebam duk buat cheers. Tersalah pakai baju kena pumping. Mcm sial kot. Aku kalau dlm kadet polis kena pumping aku leh terima tapi bile takat Minggu Haluan Siswa ni kena pumping mcm tak berapa nk kena ngan jiwa aku. Lepas tu makan plak telan tak sempat nk kunyah sbb masa amatlah terhad. Pernah sekali aku pakai baju terbalik. Alamak.. Nasib tak tak perasaan sgt. Handphone mmg tak dibenarkan and seminggu tu mmg aku tak sempat on fon langsung. Masa tu perasaan mmg sumpah seranah kat senior2 la. 


Yang paling aku bengang bile ada freshie yg dpt risalah dari Pro-Mahasiswa then dorang marah2 freshies sedangkan freshies tak tahu apa2. WTH. Politik kampus aku tak nak amik tahu.  Tapi tu pengalaman semua. Nak gelak plak bile ingat balik. Nasib tak de yg paksa aku main netball sebab aku memang tak pandai main netball. Pengalaman korang?? 


P/S: Esok da masuk ofis.. Mood masih cuti.. Ni la kalau cuti lama sgt.. 


Tag : emovere
2 Komentar untuk "Pengalaman Jadi Freshie"

time minggu suai kenal..nenot suke tido time ceramah..hahhaah.ngntok giler coz xcukup tido an..:)

owh study kat um yer nanie.. um kat bangsar tu kan??

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top