Special Offer

Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)

Assalamualaikum

Sapa yang suke shopping online and jual online boleh la take notes ye. Those yg takut utk shopping online tu, tak perlu la takut lagi sebab da ada Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM). Baca la berita kat bawah ni. Aku pun baru tahu kat Radio Bernama24 tadi. Terus cari info. 



 PUTRAJAYA 14 Okt. - Pengguna yang gemar membeli-belah secara dalam talian dinasihatkan supaya melakukan pembelian melalui laman web yang mempunyai logo Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) untuk mengelakkan penipuan.

Presiden PUIM, Mohd. Azrul Mohd. Nor berkata, nombor siri dan logo PUIM merupakan bukti bahawa status seseorang usahawan Internet telah disahkan oleh pihak persatuan.

"Sekiranya pelanggan berdepan penipuan atau sebarang masalah perkhidmatan, mereka boleh menyemak melalui PUIM dan kita akan dapat menghubungi usahawan tersebut.

"Buat masa ini seramai 130 syarikat atau perusahaan yang melakukan jualan di Internet telah mendapat logo PUIM," katanya selepas menghadiri perjumpaan usahawan Internet di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Mohd. Azrul berkata, perniagaan melalui laman sosial Facebook mempunyai potensi pertumbuhan yang besar dan semakin digemari oleh peniaga kecil-kecilan.

Maklumat lanjut boleh diakses di lawan web Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM).
 

Harapnye dengan adanye PUIM, masalah tertipu ketika membeli secara online tidak lagi berlaku.


Sumber: Utusan Online


P/S: Aku akan beli dgn org yg aku percaya je. Famaous, masuk tv tak menjamin CS yang baik.






10 Komentar untuk "Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)"

lepas ni tak cuak nk beli on9..hihi..selamat sikit

bagus la cara camni..selamat byk ni kalo beli on9..

p/s : nanie, nnti jom join jmpe k! hihi...

baru tahu gak ni..
terima kaseh atas info ya nanie.. :)

baru tahu lepasnie ken tgk web dia n apply logo2 utk buzz online=)

cara mcm ni rasa safe sikt bila nk beli secara on9 kan

husna x rajin sgt beli online unless susah nak dpt area sini..terus terjah..hehe..=)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top