Mari Bekerja

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Selamat pagi Isnin. Alhamdulillah, rasanya da sihat seperti sedia kala. Alhamdulillah, dpt bangun pagi tadi walaupun malam semalam tidur lewat. Pukul 12 lebih perut buat hal, lapar mcm orang tak makan sehari. Nak tak nak kena rajinkan diri masak. Bile perut kenyang, hati manyak senang. 

Hari ni datang lewat sikit keje dari kebiasaan 30 minit awal. Biasa satu jam awal saya datang. Di sebabkan kunci da serah kat Huda last week jadi tak de la rushing sangat pagi ni. Hari ni nak settlekan segala mak nenek time sheet yang da tak update lagi. If tak minggu depan memang pusing kepala. 

Tertarik dengan kata-kata kat bawah ni. Baik macam mana pun if orang dah tak suka, tetap je tak suka. Buat baik pun di salah ertikan. So chill la beb!!! 


Semoga hari Isnin ini lebih baik dari Isnin yang lepas. Tendang laju-laju monday blues sampai planet Pluto. Meh baca dan aameen kan doa ni.

Allahumma laa sahla illa maa ja'altahu sahlaa, wa anta taj'alul hazna idza syi'ta sahlaa.

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali yang Engkau buat mudah. Dan engkau menjadikan kesedihan (kesulitan), jika Engkau kehendaki pasti akan menjadi mudah. Aameen.

Jazakallah Khairan

P/S: Saya terjah kalian petang ye. 
Tag : emovere
22 Komentar untuk "Mari Bekerja"

aminn . .betul tue kalau kita baik mcm mana pun kalau org da x suka mmg x suka lahh . .

baru sempat trjah nani..moga tak buzy arini..hehe

Moral of the story kalau orang tak suka kita, let it be.....
Bak kata AJ aritu, tak rugi sesen pun....
Jadi je diri sendiri...
Mana yang baik, kita kekalkan..
Yang buruk kita cuba perbaiki... =D

Ameen..!

Sedang menendang monday blues ni..hihih...

nur pun tido lambat...ni tgh mengantukk..huhuh

Deqla pg td monday blues.hihi..tp masok tgh hari pinky blues oulak..haha...

Kannnn....baik mcm mana pun msti ada yg tk suk. Just act what we are. Jgn hiraukan org, hanya kita saja tahu sispa kita. Allah ada dgn kita, tk perlu risau.

Ketja ketja kerja....selagi belum tutup mata....

Insyallah jika nawaitu kita betul nak datang bekerja mencari kerja yang halal, Allah pasti akan permudahkan...

salam nani cayang..sorry morry torry sangat sebab lewta terjah ....nani cihat? best la ayat kata atas tu..betul..kita kena chill ..kan kan...nani serah kunci kat Huda naper? Nani nak g mana next week ye?

amin... :) setuju dengan naniey^^

Mguni xdok monday blues sb mc ari senin.haha.tp suka sgt ayat kt atas..

a'aa kan, mmg ada yg camtu.. lumrah

chill laa..diorang pon bukan sempurna sgt kan kak nani..;)

Amin. inilah yang dinamakan lumrah kehidupan :)

btl tu..tu semua lumrah..sush nk puaskan ati semua org kan..mesti ada yg xske kita

lumrah kan...bkn sng nk puaskan ati semua org

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top