Special Offer

Author

Eat Green

Assalamualaikum...

Eat Green, Live Green.. EVERGREEN..
Emm.. Today nak penuhkan entri ni dengan warna hijau. Yes.. Nak share pasal sayur mayur dan kesihatan.. Ecee.. Iolls bukan expert nak cakap pasal kesihatan tapi sangat ingin ambil tau setiap jenis makanan and apa nutrisi yang ada dalam dalam makanan tersebut. Haha. Kalian tau tak, saya ada isi form nak join Persatuan Pemakanan Malaysia tapi sampai sudah tak submit. Dah dua tahun dah tersimpan elok dalam fail.



Last week saya mulakan kembali kehidupan saya yang menggila dengan sayuran and I eat lotsa veges sehari. Weekend memang tak sentuh nasi pun. I notice that bile makan sayur badan rasa fresh gile. Nak bangun pagi rasa badan penuh dengan tenaga. Emm.. Tak payah makan supplement dah. Lambakan suppement dalam pasaran buat saya sendiri confuse yang mane satu lah ok. Semua ok je.. Lagi satu memang orang yang kurangkan berat badan boleh amalkan makanan macam ni. Kenyang wa cakap lu... Memang tak lapar.

Antara yang sempat saya buat last week..











Minggu ni? Masih mencari something new to try but mestilah simple sebab duk kat hostel apa je boleh buat kan. Nanti ada masa saya share lagi.. If you're looking for healthy snack untuk munching boleh try celery peanut butter. It's great, delicious and healthy. Untuk anak2 yang tak suke sayur boleh bagi makan ni. But if nak lagi healthy you can make your own peanut butter. Senang giler!! Instead of beli kat atas pasar raya yang ada gula, ada minyak and claim as free sugar?? What the tetttt.. Saya? Saya tak mampu nak buat sendiri so saya beli je la yang kat atas pasaraya. Nak beli yang organik? Bukan senang nak jumpa and harga pun cantik la sikit.

Oh ya.. Gambar kat atas sekali tu Green Smoothies... (Spinach,pineapple and plain yogurt). Rasanye of course le ada rasa sayur but it's yummy. Cume ada bau ler sikit and I dont think Lurviey boleh minum.

Till then.. Thank you..

P/S: baru nak kembalikan mood blogging. Mood bw? Tunggu yee.. Dalam proses seru menyeru.
posted from Bloggeroid
3 Komentar untuk "Eat Green"

bagusnya makan banyak sayur.. sedang cuba amalkan jugak.. hihi..

samalah dgn kak MV kalau makan mesti ada sayur

yang lain nampak sedap dan rasanya tekak boleh terima je.. tapi celery dgn penut butter tu..erk.. mcm tak boleh je.. selalu celery buat sup sgt sedap.. btg dya tak tlalu rapuh dan tak tlalu lmbut..just nice! :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top