Special Offer

Jimat Kos Internet Dengan Personal Hotspot

Assalamualaikum

Tak de internet sasau dibuatnye. Tak kan asyik nak gune internet free je kan? Selalu nak melepak sampai pat lima jam kat kedai semata-mata wifi. Parah tu. Unless jenis yang 'tebal muke'. Cara paling mudah nak jimat kos internet bagi yang ada dua tiga bijik handphone adalah dengan share internet gune personal hotspot.



Saya share dari fon Lenovo (Maxis) dengan iPhone (Celcom). Jadi tak perlu bayar dua kali internet. Nak bayar internet mobile celcom dan internet mobile maxis.

Cara-cara
•Pergi kat Setting
•Kemudian ke Personal Hotspot - ada tiga option biasanye sama ada WLAN, Bluetooth dan USB
•Di sebabkan kite nak share phone to phone jadi pilih Via WLAN (so kena on bahagian WiFi)
•Kemudian buka fon satu lagi yang kite nak share tu



Klik then masukkan password. Password dah tersedia kat fon (Lenovo). Hanya masukkan dan ready to surfing! Kalau laptop tak de internet pun boleh gune personal hotspot jugak. Just connect USB je.

Cara ni lagi jimat instead of subscribe internet weekly or monthly untuk dua atau tiga fon.Nak lagi jimat boleh dapatkan Super Sim Unlimited Mobile Internet. Boleh share sehingga 10 orang tanpa had kuota. Syok kan?!

Berjimat selagi boleh. Apa boleh buat hostel ni wifi untuk laptop je.. Jadi untuk fon kena la guna mobile internet.
0 Komentar untuk "Jimat Kos Internet Dengan Personal Hotspot"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top