Bekas Letak Rempah Ratus Cantik Dan Murah

 Assalamualaikum... 

Bekas Letak Rempah Ratus Cantik Dan Murah | Sebenarnya dah lama aku cari bekas letak rempah ni dan memang plan nak beli yang bekas bulat comel tu. Memandangkan dapur rumah aku ni kecil je dan ruang sangat terhad, aku decide beli bekas rempat ratus kecil comel ni je. Yang penting jimat ruang. Dapur rumah aku jenis open dan aku rasa most condo yang aku pergi view memang buat open kitchen. Sangat tak best ! Kitchen kabinet pun tak de jadi lagi la ruang tu rasa sangat terhad untuk simpan barang semua kan. 

 
Untuk sementara semua rempah aku beli aku letak kat dalam bekas yang aku beli kat Ninso (yang belum guna). Aku nak bekas rempah yang simple, senang nak guna, senang nak simpan dan paling penting jimatkan ruang. RUANG ye kawan kawan. 

December tahun lepas aku nak checkout bekas rempah ni tetiba pula sold out. Terpaksa la aku tunggu sebab kedai yang aku beli ni yang paling murah berbanding kedai lain. Awal bulan hari tu aku terus grab bile dorang restock. Tadi aku check spice container ni dah sold out dah. Aku letak link kat bawak sekali in case korang nak beli juga bekas rempah gini. 

Quick Review Bekas Rempah 

  1. Harga Murah RM7.90/set dan setiap set ada 6 bekas (boleh letak 6 jenis rempah)
  2. Material Plastik BPA Free ala-ala acrylic gitu
  3. Setiap set tu 3 bekas lubang halus dan 3 bekas lubang besar
  4. Menjimatkan ruang tapi kurang sesuai untuk korang yang banyak guna rempah sebab bekas dia kecil je. Besar tapak tangan gitu.
Baru siap letak 6 item ni je dan nak kena label nanti takut aku sendiri yang tertukar terutama italian herbs. Lurviey dah warning dah jangan lupa label. Korang kalau berminat nak beli bekas letak rempah simple macam aku boleh la check link kat bawah ni (tapi sekarang bertarikh hari ni Sold Out) No worries still boleh tengok suggestion kedai lain yang jual bekas rempah yang sama macam ni juga 


8 Komentar untuk "Bekas Letak Rempah Ratus Cantik Dan Murah "

Hehe comel, nice! Memang jimat ruang! Jangan lupa label tau, kang tertukar...

Akak masa duk umah sewa memang suka beli bekas2 macam ni..tapi tu la..bila dah sama2 duk ramai2 kat rumah sewa..terus bekas tu jadi apa dah..kita nak elok cantik2...erm..letak kat rumah sendiri jer la nanti...

Seronokkan kalau ada bekas rempah tersusun di dapur. Cantik dan kemas jew. Sedap mata memandang.

boleh jimat ruang tu yg jadi plus point tu

menarik naniey..jimat tempat kan! shida suka benda2 cmni nmpak tersusun je..

Comelnya. penutup colourful nampak ceria dan senang nak cam mana satu.

Back To Top