Wednesday, April 25, 2012

Hidup Macam Pakai High Heel?

Assalamualaikum

Kenapa aku letak quote " life is like 'wearin' a high heel"kat header aku? Kenapa samakan life ngan high heel bukan dengan nasi ke, kek ke, handbag ke? Kalau attend mane-mane bengkel and ada 'ice breaking' benda yg aku wajib lukis is high heel. Banyak sgt ke high heel aku sampai nk lukis high heel je manjang??

Actually high heel adalah satu simbol je bagi aku. Bukan semua org boleh pakai high heel. Aku da menyaksikan bagaimana org yg tak reti pakai high heel terpaksa pakai high heel. Jalan ter'kengkang' tu. Lepas tu pergerakan jadi slow takut jatuh katanye. Kenapa takut jatuh? Sebab tak tahu mcm mne nk balance badan. So samalah dlm hidup kite. Kite memerlukan keseimbangan dlm pelbagai aspek. 


Sapa yg pernah pakai heels masa keluar shopping? Sakit kan kaki? Kena plak pusing satu shopping mall ngan heels 4inch. Sakit woo.. Kaitan ngan kehidupan? Setiap hari mesti ada cabaran and masalah kan? So nk ke tak nak ke,terpaksalah kite tempuh. Yang paling penting harus bijak dlm menyelesaikan apa jua masalah. Jangan buat benda bodoh sudah..

Seriously memang aku memang suke sgt high heels tp hanya 3inch to 4inch. Tapi orang-orang tersayang tak bagi pakai. Huk..huk.. jauh kat sudut hati aku nangis woo tak dapai pakai. Aku tahu banyak keburukan pakai tapi aku suke!!!! Susah la nk tahan.. Kadang depan kedai kena 'rationalize'. So bile rationalize maka tak jadi la beli tapi sejam dua jugak la aku moody.. Wahaha.. Mangsanye---> Lurviey. Ok Bai..



P/S: Hari Rabu yg sangat membosankan :)


5 comments:

are_lin@yu said...

betul tu ayu setuju.baru tgk pic ni td..hehe..jthu dn bgn kita di tgn kita.yg pnting cara kita atsi cabaran dan dugaan ;-)

Cik Nur said...

nur lak xberapa suka kasut bertumit ni.. sakit..!

lagi pun sakut high heels ni xelok untuk wanita..

Azura Mendezz said...

Nice metafora..and yes..we need to keep evting in balance in life.. =)

zera eira said...

saya ta kesah la ape pon, yg penting macam ade rasa puas bila dapat pakai heels n wedges. its strange but i'm happy. kan? :)

aRa ❤ aFiq™ said...

betul tu.. tgk gmbr baru paham..

singgah dr bloglist BA :)