Special Offer

Author

5 Sikap Positif Untuk Berjaya

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Tertarik untuk saya kongsikan tentang 5 Sikap Positif Untuk Berjaya. Kata pepatah, 'nak seribu daya, tak nak seribu dalih'. Kata ex-boss saya dalam nada perli tapi at the same time motivate me "if you think you can, you can. If you think you can't, you can't". Bengkak perasaan seketika. Tapi ada benarnya. Semuanya di dalam minda kite. Kuasa minda.. Betapi besarnya peranan minda yang boleh memberi impak dalam kehidupan manusia. Kalau kite berfikiran positif, maka positiflah ia dan sebaliknya.


Keinginan tanpa tindakan tidak memberi apa makna. Ramai yang berkeinginan tapi tidak mengambil tindakan. Peluang yang ada jangan disiakan dengan benda yang lagho. Oh.. Ingatan untuk diri sendiri juga. 



P/S: Macam ada dalam teori yang saya belajar plak apa yang DAO kongsi nih. Very inspiring!!!

6 Komentar untuk "5 Sikap Positif Untuk Berjaya"

serius, suka sgt dgn entry nih!!

yap, kalau kita nak, psti kita blh.... yg tak boleh tu sbb byk sgt alasan yg kita wujudkan + kita x bersungguh

tidak ada pkataan tidak boleh dlm hidup! tp bila smp satu waktu yg betul2 dah give up..ms tu hati akan bkata "ni xbleh la,x bole! huhu mcm mn tu Nani...

suka dengan yg no.3..sebab kak MV amalkan smpi skrg

bila kita fikir positif, insyaAllah semuanya okay.. :)

betul tu.. pemikiran kita akan memberi kesan kepada setiap tindakan kita..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top