Special Offer

Review Essence Stay All Day Foundation

Review Essence Stay All Day Foundation | Essence Stay All Day Foundation | Ok Tak Foundation Essence Stay All Day | Review Product


Assalamualaikum

Macam dah lame tak update entri. Kebetulan ada mase ni nak update pending entri. Disebabkan supra foundation dah nak habis, Revlon pun lepas dua tiga kali pakai lagi, maka gigih saya ke Watson nak cari foundation yang murah sikit.Memula ambil Silky Girl lepas tu tetiba tertarik dengan Essence Stay All Day Foundation ni plak sebab claims 16hours long lasting make up. Kalau Revlon Colorstay 24 Hours Wear tu memang superb. Tak payah touch pun, memang tahan lame. Sesuai la dengan harga die.Saya beli Essence Stay All Day Foundation ni kat Watson Amcorp Mall tapi malangnya tak de tester. Jadi main hentam ambil je tengok warna code tu. 

Claims
The long lasting and light weight make up proveds a flawless, silky complexion that lasts all day. Easy to apply due to the soft texture. Dermatologically approved.


Review
  1. Packaging with pump, so lebih hygiene.
  2. Harga sangat murah RM20+ untuk 30ml. Murah kan?
  3. Code yang saya pilih code #03 soft porcelain. Saya tak pasti code ni sesuai dengan kulit saya at first tapi bile pakai nampak ok.
  4. Sangat ringan dan tak terasa tebal bile pakai. Light coverage dan sangat sesuai untuk yang tak de masalah kulit. Kurang sesuai untuk saya sebab tak dapat cover imperfection (parut jerawat).
  5. Matte dan tidak berminyak dan saya apply gune berus hasilnya lebih cantik daripada gune tangan.
  6. Tak long lasting hingga 16hours as claims but worth to buy. Ok la dengan harga die. 

 

Repurchase? Yes/No/Maybe

1 Komentar untuk "Review Essence Stay All Day Foundation "

Nice sharing.
Kalau ringan ringan ciksu suka lah. Sbb nti tak rasa tebal nau muka. Hihi
Yg pasti x melekit, kan!

Pppsttt: akan cri kolam air panas la kot namanya hihi
Tu lah nsb ada giant tp kecik juga sbb x byk org nega kain baju dlm tu. Kena jln dket kedai deret deret. Dh la pans ada anak kecik.ciksu prefer mall sbb ada ank kecik kan. Snang. Tak panas.

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top