Special Offer

Author

Baby ada jual tak kat Shopping Complex?

Salam Semua..

Letih daripada kem kepimpinan di PD masih terasa ditambah keletihan di PWTC ari ni lagi membuatkan aku terasa lemah dan kurang bermaya. Tapi yang penting dapat jam program.. Aku perlukan kesegaran utk membolehkan aku berfungsi esok hari.. Berikan aku "SUPER POWER".

Ok la.. Semalam punye post jeles ngan orang pasal orang nak kawin. annoying betul kan.. ahh...Peduli apa aku.. Blog aku suka hati aku nak post apa dan ini apa yang aku rasa. Setengah orang tu lain cara berfikir. Bagi aku plak lain cara aku fikir. Tapi bile difikir semula kawin tak semudah seperti bercakap.

Nak kawin kena ada duit---> MASALAH
Nak kawin kena bertanggungjawab----> adakah aku telah BERSEDIA
Nak kawin bukan utk sehari----> PERANGAI kena ubah
Nak kawin---> UBAH PERANGAI DAN ADA DUIT DULU BARU CAKAP PASAL NI..

Rationalization?? Emm maybe.. sebab utk sedapkan hati yang penuh dengan perasaan cemburu ni terpaksa la rationalize all the time.. Even though i hate to rationalize it but still have to untuk menjaga hati aku ni.. Sigh**

Ari ni aku ditugaskan utk ambil attendance student di PWTC. So ada seorang student tu dtg bawak anak and also wife.. Warghh... Comeynye anak die.. Tetiba je rasa nak baby.. Matanye bulat and sangat aktif.. Hehe.. Tetiba aku teringat perbualan jiran aku dgn anaknye yang berumur 3 tahun

Si Anak: Ma.. Nanti pergi beli baby kat supermarket eh.. Kimi nak baby..
Si Ibu: *tergelak dan blur

Emm.. apa korang nak jawab kalau anak korang tanye korang macam ni?? Haha.. Even aku pun susah nak jawab..See budak kecik yg sgt comel menangis ni.. eee... rasa geram je nak pujuk2.. sangat manja.. arghh.. stupid la aku ni.. Wat happen to me lately until kepala otak aku penuh dgn benda2 yang berkaitan dgn kawin.. Nani.. Wake up.. Praktikal pun tak abis lagi.. Sesi pun dalam masalah.. Sigh**

Abis event kat PWTC my supervisor pun ajak la mkan McD.. Yeahaa... Makan McD.. Puan ada bawak Haider anaknye yg sangat comey... Muka mmg cute la sebab mix... So melayan si Haider ni lagi la buat aku rasa nak ada baby cepat2.. Tapi macam mane nak ada baby kalau tak kawin kan.. Nak beli kat pasar raya pun mana la ada... Nak amik anak angkat?? Keje pun belum, duit pun tak de.. Aiyaa...

Bercakap pasal baby ni aku lebih suka utk attach ngan baby boy.. So cute la baby boy.. I love to manja2 kan baby boy dr baby girl. I dont know why.. Haha.. Macam dalam teori Freud.. emm sampai kat sini je la post aku kali ni.. Post berkenaan karvinal kerjaya di PWTC akan menyusul sebaik sahaja entri kem kepimpinan di PD aku publish..

P/S: BILE LA DPT KELUAR SHOPPING N JALAN2 DGN ANAK??
Tag : personal
0 Komentar untuk "Baby ada jual tak kat Shopping Complex?"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top