Special Offer

Author

Reaching For the Star Program

Salam semua...

Emm first skali aku nak kata (lebih senang citer aku nak jerit) Aku rinduuuuuuuuuuuuuuu Lurviey aku, Aku rinduuuuu Family aku.. Ya Allah sihatkanlah papaku dan semoga papaku cepat sembuh... Ok la...

Aku penolong event manager je :)
Berbalik kepada entri nun di atas.. Program Reaching For the Star telah di adakan pada 2 dan 3 Mac yang lalu. Actually program ni adalah program Rakan Siswa Bantu Siswa (RSBS) or also known as Pembimbing Rakan Sebaya (PRS). So sepanjang program dua hari tu, event managernyer adalah my practical partner Adibah... Mulanyer nak buat camping kat luar tapi ntah macam mana la ada probs la plak kan.. So akhirnye buat la kat dalam...

event manager: Adibah!!!


Case Study : Group Discussion
Mock Counseling

Pada hari pertama tu peserta yang datang diajar tentang basic counseling skills. So aku hari pertama just keje belakang tabir je.. Sebab yang bagi talk ttg ni adalah Adibah. Then after abis talk tu semuanye lunch then ptg tu sambung dengan case study discussion... and we did mock counseling to see whether they understand what we have taught on that day..
Presentation
Hari kedua sgt happy sebab Asha and Nieza our coursemates datang untuk membantu and Asha punye slot adalah Stress Management.

Asha incharge for Stress Management

Hari kedua aku bleh describe kan bahawa ari yang sangat happy dan energetic. We did tai chi untuk release stress. Teach them how to handle stress.  Then ptg tu just buat group activitiy dan penghabisan nye dengan kesimpulan yg dibuat oleh Adibah.. Alhamdulillah akhirnya program RSBS telah berjaya dilaksanakan. Seterusnya Program Career yang telah diamanahkan kepada aku.. Cuak aku ni... Pening dengan karenah yang telah menganggu perjalanan program aku. Rite now aku di Port Dickson untuk Kem Kepimpinan Mahasiswa UniKL. Aku akan update later...

P/S:  KEJE ITU MUDAH KALAU ADA KERJASAMA. :)
1 Komentar untuk "Reaching For the Star Program"

nk tau cite sal kem lak ni...hihihi

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top