Special Offer

Author

Kesempatan Di Atas Kesengaraan Orang Lain

Assalamualaikum

Hari ni da kena masuk ofis balik. Mcm tak cukup je cuti(demand plak). Well syukur Alhamdulillah apabila dapat berita, amaran tsunami ditarik balik. Ye la aku yg merasa gegaran ni pun cukup cuak apatah lagi mereka ditempat yg dijangka akan berlaku Tsunami. Semalam hilang terus mood aku nk blogwalking, nak reply komen, menjenguk kembali blogger yang singgah blog aku. Maaf ye sekalian. Hari ni aku terjah korang.


Dlm keadaan yang genting dengan berita yg boleh buat hati kite tak senang, ada jugak manusia yang suke mengambil kesempatan di atas kesengsaraan orang lain. Ada jugak yang jenis nk buat lawak tak bertempat. Aku rasa mcm urghhhh (nak marah), die tak dpt rase ke apa yg saudara mereka kat sana tgh rasa. Eee... Serious weh aku bengang bile tgk status mcm tu. Kalau kau rasa baru kau tahu. Aku yg rasa sikit ni pun... sigh** Syukur sangat tak de apa-apa yang happen. 

Status yg aku tengok kat Twitter and FB like "aku tak rasa gegaran pun... hahaha" something like that la. But apapun aku doa orang mcm ni celek hati agar dpt rasa apa yg orang lain rasa. Bukan buat lawak bodoh. Damn.. Lagi satu ada online shop plak.. Nak promote pun tak bertempat. Bleh plak ckp "sapa yg tak dpt keluar pergi shopping, bleh shopping online". Mesej mcm ni a bit annoying la sebab tak kena masa. Pas tu nk gelak. Orang tak fikir pasal shopping da pun time mcm ni. Bangang ke apa tak leh fikir. 


"Tidaklah bumi bergoncang kecuali kerana ada maksiat yang dilakukan di atasnya. Bumi gementar takut Allah melihatnya"- Kaab bin Malik RA


P/S: Orang jenis ambil kesempatan ni hanya tahu simpati tapi tak tahu apa itu EMPATI.




Tag : emovere, personal
5 Komentar untuk "Kesempatan Di Atas Kesengaraan Orang Lain"

tak rs, bnyk crita plak dorang tu ek..huh!

sama2 kita doa tak da apa2 yg buruk brlaku..;-(

Semoga dijauhkan segala bencana.....

terima kasih sbb sudi melawat mak di rumah org tua2.. errr di blog mak ye hehe..

btw syukur alhamdullilah amaran tsunami telahpun ditarik balik kan...

semoga kita semua selamat. amin. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top