Special Offer

Author

Universiti-Gombak-Dato'Keramat-Tmn Jaya-Kerinchi

Assalamualaikum

Unexpected Saturday start with....

Pagi around 11 am aku call Lurviey and he said tak dpt keluar. Sigh** That means aku have to keluar cari mkn sendiri.. Sedihnye keseorangan plak..Then siap-siap nk off to Giant beli barang mkn semua. So bile keluar sorang maka pakaian tangkap muat sbb nk beli barang and terus balik...

Pukul 12.05 aku keluar dari bilik and off to LRT Universiti. So aku call and ckp ngan mama inform yg aku nk keluar cari barang. So syiok ckp ngan mama then Lurviey call. Then aku ckp kat mama Lurviey call and aku akan call mama balik. Lurviey ckp jadi nk keluar plak and aku tak jadi la ke Giant. Tapi pakaian aku? Serabai gile mcm... Arghh lantak la. Tak sanggup aku nk patah balik and bazir masa je. Apapun memang happy sgt sebab almost 2 week tak jmpe then tetiba dpt jmpe. *winkwink

So aku turun Taman Melati and then decided to park at LRT Gombak. Huh.. Messy gile aku. Lepas tu discuss plak nk pergi mana semua. Sebab ni keluar tanpa dirancang plus kete Lurviey plak tak ok sangat so tmpt terhad la. Aku ckp pergi lunch dulu. Perut aku rasa kosong dan berkeroncong. Teringin plak nk makan nasi kandar. Ajak Lurviey turun Dato Keramat lunch dulu kat situ before off to Amcorp Mall. Aku selesa lepak kt situ dari tmpt lain. Da kenyang pekena Nasi Kandar terus ke Amcorp Mall.

After beli apa yg aku nk then masuk makan dulu dlm Uncle Chilis. Uncle Chilis again? Baru je minggu lepas aku datang kan? Baru je aku up entri aku makan Tom Yam kan? Tapi tu ngan member aku bukan ngan Lurviey. Lama tak bawak Lurviey datang situ.

Serabai mcm apa daaa..
Lurviey order Uncle Chili Curry Noodle and aku mcm biasa la Tom Yum Mee Hoon. Tak reti nak order benda lain. Nk cube something new takut tak best. 




Each time dtg sini aku order Tom Yam and Lemonade Sour Plum. So kali ni aku still order yg sama cume Lurviey try Cincau Lime. Rasa die ok la tapi aku tak suke.. 


 Sebelum masuk dlm Uncle Chili ni aku tersinggah kt kedai jam (*ter la sgt kan?) Da lama aku nk beli jam cume bile sampai je kt tmpt jam aku patah balik. Tak tahu la kenapa. Jam tu penting sebab masanye. Aku tak kisah pun rege jam tu berapa yg penting MENEPATI MASA. Jam aku mostly memang yg cikai je. Seploh hinggit. Abis bateri kalau jam tu mcm ok aku isi bateri baru tapi kalau mcm da tak semegah je fizikal jam tu aku tukar beli baru. Wahaha.. Then semalam sambil beli jam aku, then aku suh Lurviey grab satu. Aku tak kira. At least he pakai jam yg berbateri bukan jam bernadi. Selalu kena betulkan sebab bile tak pakai jam tu mati. Aku plak yg stress. Then he said 'tak guna pakai jam mahal kalau tak hargai masa'. Erk.. ayat aku tu. Ingt lagi Lurviey ayat aku tu. Wahaha.. Sorry dear. Just remind you betapa mahalnye masa itu.



Aku grab dua jam ni. Menarik dan tertarik. Aku tak suke pink tapi sejak dua menjak ni sibuk nk amik kaler pink. Sapu je laa.. Paling best dapat bateri free tu.. Terima kasih ye mak cik.. Mak cik yg jual jam ni sempoi je. Siap bagitau lagi jam aku tu kalis air yg Lurviey punye tak kalis air. Yg penting mesti tahu menghargai masa. 

So abis makan semua terus balik and Lurviey hantar aku sampai dpn hostel ngan jalan kaki. Sebelum ni hantar ngan kete. I decide turun kat Kerinchi and bawak him lalu jalan yg aku selalu jalan setiap hari nk pergi keje. Baru tahu betapa letihnye nk jalan.. Kecian kan? So kalau kecian sila cepat bertindak ok. Ok Bai..


P/S: Aku letih tapi Lurviey dua kali ganda letih. Thanks honey.. :)
P/S/S: Entri pjg berjela utk tatapan masa depan :P


Tag : emovere, personal
4 Komentar untuk "Universiti-Gombak-Dato'Keramat-Tmn Jaya-Kerinchi"

balik ne msti pengsan punye..(^_^)

"Tak guna jam mahal kalau tak hargai masa" Style juga ayat tu. Hhaha.

sedapnye makanan tuuuu..!
tapi mkn apepun skarang xselera..huhuh

P/s: sori lambat BW..lepas telan ubat selsema siang tadi...terus pengsannn..!hohohoho

yeayy akhirnya dpt jumpa jgk..hihi..ayu kdg2 xfhm gk klu mla2 plan nk jpa pstu xjd mmg ilg mud.haha

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top