Special Offer

Author

Sikap Peduli Apa Aku

Assalamualaikum

Salam 10 Ramadhan... Hari ni da kena masuk ofis kembali.. Menunggu Projek 2012 yang masih dlm proses tak settle lagi. Settle dan run boleh aku resign. Wahaha..

Peeps... Pernah tgk manusia yang ada sikap PEDULI APA AKU tak? Annoying gile kot.. Sangat annoying and bikin panas. Salah satu contoh sikap buang sampah merata-rata. Aiyak.. Walhal tong sampah depan mata je just bangun and jalan selangkah buang sampah dlm tu. Susah untuk dimengerti manusia mcm ni. Perasaan malu tak de kot. Atau kulit muka terlalu tebal hingga tiada rasa malu. Buang sampah depan orang. Eee buruk la. Lagi bertambah buruk kalau golongan mak cik yang buat macam ni. Sigh**


Korang tengok la sendiri gambar kat atas ni. Mak cik ni makan buah longan tapi tak reti buang kulit dlm tong sampah. Tong sampah depan mata je. Berat punggung kah? Nak bangun pun malas. Kulit buah main campak macam tu je. Bile sikap tidak peduli akan kebersihan alam sekitar mcm ni la. Susah la nk ckp.. Ckp pun tak guna utk org mcm ni. Unless something happen to them baru la nak sedar. Time tu da terlambat.


P/S: Cleaner memang ada tapi hormat la sikit. Ingt cleaner tu hamba ke. Yes itu keje die membersihkan but doesn't means keje korang mengotorkan PUSH STOP..
12 Komentar untuk "Sikap Peduli Apa Aku"

mungkin makcik2 tu berat punggung kot..huhuh..

astraghfirullah~ klau ada yg mmbuang pon disebabkan xdak tong smpah..nie tong sampah depan mata kowt..

jammed kalau ada 10 org mcm nie..

kot ye pun malas, kumpul dulu kulit tu siap-siap..nanti buang je sekali terus...huhu

agak-agak kat rumah dorang,buang sampah cenggitu jugak tak ek...

orang mcm ni mmg menyusahkan orang betul ler..bukannya tak disediakan tong sampah, tong depan mata pun malas nak buang.

mokcik ni mesti dok pot pet pot pet smbil mkn buah longan.. haha.. larik tajuk dah aku... :p...

p/s : mmg spesis tak reti bahasa ni..takleh nk wat apa dah..sabo je laaa nanie oitt...

takkan tak nampak tong sampah kat depan tu kot. haishhh

nampak pun tau punggung makcik tu berat nk bangun hahahaha

p/s: akak sejak msk bln ramadhan ni penyakit malas berleluasa dalam diri tu sbb kurg aktiviti blog hihihihi

ish2..agak2 la..jgn la main cmpak2..
kalau ye pun malas nk bgun, cuba smpan kulit tu dalam plastik..nanti buang dlm tong smpah beso kat depan tu..!

org mcm ni, kalau kita tego boleh jadi gaduh oo..!

kurang kesedaran sivik. kalo kat rumah pun mesti macam ni jugak.

serius tak suka tgk org buang sampah merata2

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top