Special Offer

Author

Cashout: Kenapa Pentingnya Print Screen

Assalamualaikum

Selasa sudaaaa.... Yeayy da nak abis bulan November.. Welcoming December with lotsa love.. My December :) 

Nampak tajuk entry aku hari ini? PRINT SCREEN. Lebih spesifik lagi, print screen before cashout. Kenapa? Kenapa? Kenapa??? Sebab kadang2 sistem ni ada masalah then tetiba earning pun hilang. Last month ChurpChurp ada probs and maybe ada blogger2 yang earning nya hilang mcm tu je. Perkara yang sama happen pada aku. Nasiblah aku ada snap picture. Tak tergerak hati pun nak print screen. 

Aku cashout bulan 9 and akan terima cek bulan 11. Tapi bulan 10 check kat cashout status tak de apa2. Fuhh.. Berpeluh sat.. Then terus hantar ticket kat pihak ChurpChurp. They replied and need attachment yang menunjukkan kite punye earning sbb on that time their system ada problem. Byk kali aku attach tapi pihak ChurpChurp tak terima.. Byk kali jugak la duk hantar attachment tapi still tak terima. Then,aku tukar gambar tu pada link and hantar link tersebut dlm ticket. 

Finally, semalam ChurpChurp da email and boleh mula cashout balik on December.
So, nampak tak kepentingan PRINT SCREEN before CASHOUT? Better play safe kan? System kalau nk breakdown die tak ckp "AKU NAK BREAKDOWN". Bile-bile je boleh happen. 


P/S: Earning tu Lurviey punye tapi aku kan PA jadi kena la settlekan.. :P Done!!

20 Komentar untuk "Cashout: Kenapa Pentingnya Print Screen "

Salam nani , wah 3 rts lebih tu nani dapat ke? kak intan n blur lagi bab2 iklan2 ni...nak kena banyak study dari nani dan blogger2 lain..tq dear share benda ni..

lurviey punya pun, leh jd nani punya gak.. hihi.. banyak tu :-)

err..cemana eh nani, kak intan x paham, tak direct? bukan click je ke? ke kena ada next step ? hehehe..kat nani nyer blog ni kak intan click jer iklan tu je kan kan

penting jugak ye sebagai bahan bukti,..:)

dya punya earning xblh nk cashout.haha

kdg2 mana ingat nak print screen.
waa banyaknya earning. boleh share sesama tu. ;)

bln 10 mesti luruh jantung kan kan.hehe

300lebih...?
byknya nanieeee... :)

lah..igt kan x kena..
langkah berjaga-jaga ni..=)

Wahh..byknyee....ehem2 bile nk blnje?? hihihi

ni betul2 boleh buat duit ni! :)

syiokk nya!

rindu sangat ea kat zera? zera lagi la rindu dia! :))

ea btol print screen nie sgt pnying buat kita . bhan bukti tuh .

jalan selamat kan..mmg kena print screen..=)

AJ tak penah cashout pape pun... =D
Tak cukup quota pun lagi...

Tq for The tips Nani...lps ni kak M pun nak wat camni gak...

churp2 ngn nuffnang lain kan nani?

ingatkan sama sbb tak pernah dgr org cashout churp2. slalu nuffnang.

means sebelum cashout tu printscreen la kan. ok faham. thanks nani. :)

300 lebih nani..banyaknyerrrr....best2 hikss

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top