Special Offer

Author

HATI HATI Beli Kasut Online

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Sapa suka shopping kasut online??? Cepat-cepat mari baca ini cerita... Kasut online kadang lebih menarik dari kasut kat kedai kan? Tapi ada juga yang jual berlipat kali ganda daripada harga kat dalam butik. Grrrr... But kebanyakkan online shop yang jual kasut ni pre-order yang mengambil masa dua hingga empat minggu untuk shipping ke Malaysia. Ish... Tak sanggup iolss.. Baik terus ke kedai kasut, try, bayar dan pakai. kan? Tapi bukan ini saya nak cakap.. Shopping online tu hak masing-masing.. Even saya pun suka shopping online.Bayar dan tunggu produk sampai. Tak payah pening nk fikir kat mana nak beli. 

Sejauh mana kalian menitik beratkan soal pemilihan kasut yang kalian pakai? Selesa, cantik, murah, mahal, branded, beli tepi jalan, beli dalam butik, pre-loved item, dot dot dot. Kalau kalian tanya saya, of cos la saya cari harga yang sedang-sedang, cantik, selesa, tak gigit kaki saya dan paling penting bukan dari kulit oink-oink. (babi,khinzir).

Dua hari lepas saya nampak status facebook ex-rumet saya tentang platform heels yang dijual secara online oleh syarikat yang semakin di kenali di Malaysia.. Of course la orang ramai kenal. Hari-hari duk tengok dalam tv. Then saya pun terus klik link yang rumet saya sertakan tu. Sekali memang betul la tu kulit B. Kalian boleh zoom in utk tengok kulit tu. Nampak titik tiga.. Sebelum ni saya pernah share pasal Kasut Kulit Babi beberapa tahun lepas. <-klik baca="" link="" p="" untuk="">

Peniaga online wajib sensitif akan material produk yang ingin dijual. Tak kan tak belajar silang budaya?? Tak kan tak belajar segmentasi pasaran??Kat Malaysia ni populasi terbesar adalah orang Melayu dan Islam. Kalau benda mcm ni pun tak reti nak respect tak tahu la.. Please take note.. Tak kisah la peniaga online tu Melayu, Cina, India or apa bangsa sekalipun perlu sensitif pasal benda ni. Jangan sebab untung benda mcm ni letak tepi. Please laa..


Katarsis: High heels dalam online sumpah sangat menarik dari yang kat dalam  butik and kedai-kedai. Mungkin sebab harganya jugak murah sedikit dari dalam butik dan presentation dia yang lebih superb dari kat kedai.. Satu je sebab saya tak dapat beli online kasut... Sebab takut saiz tak betul. Even they provide me cara untuk ukur kaki semua tu still rasa tak confident. Sudahnye... Jamu mata je.. 

Jangan salah anggap entri ini okeh? Sekadar berkongsi sebab kadang manusia ni terlalu taksub dengan membeli belah sampai tak tahu yang mana boleh pakai yang mana tak boleh pakai. Sudahnye menyesal.. Harapnya kalian yang membaca entri ni akan ingat bila nak beli je kasut check material kasuh tu. Hehe..


P/S: Back to routine life.. Tak beshhhh... 
16 Komentar untuk "HATI HATI Beli Kasut Online"

betul tu nani, kita selalu beli kasut perkara pertama kita tanya kalau leather adalah ni kulit apa. dan lagi satu kita bukan lah mengira brand ke apa, tapi kaki kita lebih muat utk kasut scholl yang mana dia dihasilkan dari kulit lembu. kaki kita besar sebab tu tak berani nak beli online. tapi offline pun ada jual kasut dari kulit babi ni!!! yang penting hati2

AJ tau online shop mana ni dan brand apa kasut yang nani tunjuk ni...
Hehehhehehe...... =D
Ala nani kat butik pun sama....
Kalau pegi F***ver 2* better tengok betul2....
Sebab dia tak label pig skin lining pun kat situ...

Additional 1 more thing....
Kawan AJ yang keje situ cakap kasut pattern tu ada 2 brand....
Dia tak suggest amik yang brand dalam pic ni...
Yang AJ punya aritu brand lg 1 tu... Lapik dia cm PVC..

Bukan macam tu.....
Senang cita yang brand sidewalk tu memang diragui sikit pelapiknya tu.... Kawan AJ pun tak bagi beli brand tu...

AJ sarankan kalau nak beli yang pattern2 macam tu, amik brand dolce sole tu...
Sebab pelapik dia pvc....

Eh kenapa kita chat macam ni... heheheheh...

kasut tak pernah beli online sebab takut saiz tak ngam. kena lebih hati2.

entry ni mmg mebantu buat mereka yg suka shping kasut online..

nur kalau kasut, tak pernah shoping online.. :)

Tak pernahlg beli kasut online..kna lbh bhati2

betul..nasiblah yg akak beli hari tue ok jer

akak pun kalau bab kasut, xleh beli on9 sbb kaki akak ni jenis kurus panjang.. so, susah nak jumpa yg sesuai.. ahhah

betul..kena hati2 kang terbeli yg kasut berkulit oink oink nayo je

dya kalau bab kasut mmg xberani nk beli online..dya suka mencuba kasut..kalau selesa bru dya beli.. kalau online blh tgk pic je..mmg xpuas hati.kalau bju ke dya xkesah beli on9

jika beli kasut online harus lebih teliti..

jika beli kasut online harus hatihati

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top