Special Offer

Author

Jahit Manik

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik da masuk ari Jumaat. Lusa da balik KL da. Alahai cepatnye masa berlalu.. Macam tak caye je saya da nak balik KL and keje.

Semalam(khamis), keluar ngan adik perempuan ke bandar Pasir Puteh. Cari barang sikit and yang paling penting adalah Maggi Tom Yam atas pasar.. Perghhh.. Leleh la..

Petang semalam lepas balik dari Pasir Puteh duk relax2 main ngan Opoq, then online jap check order. Mama lak gigih menjahit cadar utk saya. Hehe.. Berkenan ngan kain cadar kaler pink then beli suh mama jahit. Lastly yang menyiapkan cadar tu adik bongsu saya. Die bab menjahit memang mahir. Baju kurung, skirt die buat sendiri je.

Okeh.. Di sebabkan die da tolong saya menyiapkan cadar saya tu then die mintak tolong saya jahitkan manik kat lengan baju die. Katanye nak buat manik tabur. Tapi die mintakkan saya jahit manik utk tutup benang tu je. Pandai die buli saya!!

Before this, saya ada jahit manik baju plain saya sendiri. Satu malam da siap. Gigih kan? Huahaha..

Skill menjahit ni kalau kena memang leh buat duit. Instead of beli kan? Tak caye? Percaya la. Antara nak tak nak je. Tak reti leh belajar.. Peplum yang hangat pasaran tu pun di hujung kuku tangan je. Mudah je iolss tengok pola die. :) Hehe.. Ingat raya tahun ni nak suggest mama suh buat peplum kurung la. =)

Salam Sayyidul Ayyam.. Lega da selesai BW 50%

13 Komentar untuk "Jahit Manik"

satu family pandai menjahit ni. betul lah jahit manik mmg banyak untung. kalau tempah, mahal!

deno suka jgk jahit manik, tp memerlukan kesabran yg tinggi! deno pernah jahit hiasan manik pada baju kurung kakak, 3 hari baru siap!

Jahit manik ni kalau kita gigih, cepatlah siap....... =D

wahh rajin nani..hehe..at2 blk kl nanti ya

btw, zera nak belajar tapi tak menyempat. peplum kurung camne ekk nanieyy?

wahh..rajinnya..nur bab menjahit manik ni kureng sikit..huhu

hujng thun lpas husna pon semangat nk jhit mnik tp kejap je..haha..

a'aa kalau pandai jahit, mmg leh wat duit...

kak ina ni xminat.. hihii

wah sangat pandai menjahit,,gigih betul nani

kalau ada hantar tmpt jahit manik mhl kan..baik buat sendiri..hihi

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top