Special Offer

Author

Pentingkah Customer Care Hotline?

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Saya nak tanya satu soalan ni.. 'Sapa yang baca entri ni menyimpan nombor Customer Care Hotline (banking) di dalam telefon bimbit?. Wahhh.. Bagus la kalian simpan dalam fon nombor Customer Care Hotline. Saya tak simpan pun. Saya tak pernah fikir pun nombor Customer Care Hotline ni penting sehingga berlaku satu kejadian minggu lepas. 



Penting ke nak simpan nombor Customer Care Hotline ni? Bukan jadi apa-apa pun. Ala, saya jenis yang berhati-hati so tak perlulah... Ramai yang fikir macam tu kan?? Oh my dear readers... Itu silap sama sekali. Malang tidak berbau. Tak kan nak tunggu jatuh di timpa tangga dulu kan. Saya sudah pun ditimpa tangga sebab tu la terciptanya entri ini. 

Kenapa penting simpan no Customer Care Hotline? 

Sekiranya kad atm hilang/dicuri, pasti kalian berada dalam keadaan panik dan dalam otak mesti macam confuse, betul ke hilang atau salah letak? Sebelum pergi buat police report better call Customer Care Hotline untuk block kad atm kalian sebelum digunakan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Awas, sekiranya anda mempunyai kad debit Maybank. Tanpa memasukkan pin pun, si pencuri boleh menggunakan kad anda. Tetapi sah di stesen minyak sahaja. Kalau kalian ada 10 kad atm untuk 10 bank yang berlainan maka kalian harus ada 10 nombor Customer Care Hotline

Da settle block kad atm boleh la kalian terus ke balai polis berhampiran untuk buat laporan. 

Jadi skang ni saya mohon kalian yang belum ada nombor Customer Care Hotline sila ambil fon kalian dan simpan nombor kat bawah ni. *saya hanya senaraikan yang selalu orang gunakan je*

Maybank: 1300 88 6688 atau 03- 7844 3696
CIMB: 1300 880 900 atau 03-2295 6100
Bank Islam: 1800 88 8686
Hong Leong Bank: 03-7626 8899
BSN: 1300 88 1900 atau 03-2613 1900

Terima kasih kerana menyimpan nombor-nombor di atas. Saya yang prihatin.. Cewahhh... 

Da settle block, da buat police report skang fikir pasal buat kad atm baru. Make sure IC ada and dokumen sokongan seperti passport, lesen memandu, bil utiliti atau surat beranak. Untuk Maybank kat mana-mana je kalian boleh buat dan boleh terus dapat tapi bagi CIMB better terus ke cawangan semasa kalian mula-mula buka akaun tersebut. Caj dikenakan. Bergantung kepada bank. Kalau CIMB RM12 je tapi Hong Leong bank RM18. Grrrr 

P/S: Alhamdulillah semua da settle. Senyum

10 Komentar untuk "Pentingkah Customer Care Hotline?"

tskk..kena simpan nih..
in case musibah mnimpa laju je kol diorang gtaw masalh..=)

Uishh, terima kasih banyak-banyak. Kita terus simpan dalam fon. Takut jugak. Malang tak berbau kan. :)

alhamdulillah...
jgn dikenang apa yg sudah terjadi ye nanie..

semua ni pgajaran buat kita semua..
NUr pun nak simpan no2 ni...

terima kaseh sudi berkongsi

Malang tak berbau kan Nani.....
AJ ada baca pasal nani ni.. Licik betullah si pencuri tu....

err tak pernah ambik berat pun pasal customer care online. selalu bila dah jd baru terhegeh2 nak cari. nanti kena cari balik semua & save. huhu..

memang sangat2 penting... nak2 masa kad hilang, uiii gawat nanti..

btl tu mmg kna smpan apa2 jd sng..ayu pn bru jd..nsb da no mybank..huhu

fuh yg ni info sangat2 berguna..tq nani mengingatkan kak intan..huhuh

Deqla x penah terfikir nk smpn..ishh baik smpn seblm terlmbt...thanks for sharing...

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top