Special Offer

Author

I'm Still on 'Pantang'

Assalamualaikum

Selamat pagi... Update entri kejap sambil tunggu return call from Lurviey. Ckp nk service kete pagi tapi till now tak de call pun. Jawabnye petang ler tu. Pernah berpantang? Jgn ingat orang beranak je leh yg berpantang ok. Orang yg on diet juga harus berpantang. Tapi orang mcm aku ni berpantang lebih time sakit. Jumaat ari tu memang sakit menjengah aku setelah sekian lama tak dpt sakit. Allah baru uji dengan demam tapi rasanya sangatlah tak larat. Macam mane la orang yang diuji dengan penyakit yang berat-berat tu. Allahhuakbar.  Ari jumaat tu bukan demam je yg aku dpt tapi 'angin'. All the time nak burping then vomit tapi tak vomit plak.. Aku rasa hilang tenaga kejap. Nangis nak balik rumah... Nasib rumah jauh.. 

 
Tapi Alhamdulillah smlm da sihat and ingatkan da sihat da boleh makan apa yg aku nak. Rupanye tak lagi.. Arghh.. Memula makan ais krim McD. Mama da pesan jgn amik benda bersusu until badan da normal. Ouch... Badan aku belum normal lagi la maksudnye? 

Lepas mkn ais krim tu memang badan tetiba lemah balik and energy pun menurun and nampak bintang pusing-pusing da.. Adoii.. Then singgah kat Gerak 21 teman Lurviey mkn. Apa lagi da sampai sini aku nk mkn tom yam la.. Sebab mmg time ni perut pun tak ok. Dan2 plak tukang masak cuti ari ni. Huh.. Lastly aku order Char Kue Teaw je la. 


Sedap tak? Seriously bagi anak tekak aku ok la.. Sedap la. Tapi aku masih teringat Char Kue Teaw yang aku makan kat Gombak.. Sanggup ke Gombak dri UM semata-mata Char Kue Teaw tu. Tapi abg yg jual tu da tak de da.. Ntah ke mana da dia.. *hampa Tapi walaupun sedap aku tak dpt abiskan Char Kue Teaw ni sebab aku da rasa nk vomit.. Udang yg sememangnya fav aku tak kisah la masak apa pun aku tak dpt nk abiskan.


Lurviey still tak tahu nk order apa. So lastly order laksa. Laksa kat sini bleh tahan la. Depend pada kepekatan kuah and time korang pergi nk mkn tu. Yg kat tepi tu bukan jual Ayam KFC ok. Tapi Kelantan Fried Chicken.. Hehe.. Tak pernah plak aku mkn. 


Lurviey ckp kuah Laksa da ok tapi terlalu lama die rebus laksa tu sampai lembik da.. Ish.. Kesimpulannya plan hari sabtu tak menjadi seperti yang dirancang and follow the flow je. Nk shopping barang keperluan pun tak dapat sebab sesak ngan orang yang boleh membuatkan aku hangin. So, sebelum aku hangin better aku decide untuk shopping je hari lain. I'm still wonder sampai bile nk kena berpantang ni..Sekian... Mana Lurviey ni.. Da nk pukul 11 da...


P/S: Nk shopping beg pun tak dpt.. :(


Tag : emovere, personal
3 Komentar untuk "I'm Still on 'Pantang'"

Terliur betul tgk laksa n c.k.teow kt cni.hehe

hehe..xpa sis..pantang kejap je..utk kbaikan jgak kan..

selamat berpantang..^^V

are_lin@yu: mmg sdap...hehe..

fatin amalina husna: btul3. thanks husna.. huargh... kna paksa diri..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top