Special Offer

Author

I'm Not "Last Minute" Person

Assalamualaikum

Yeay..yeayy... ari ni da ari Khamis.. Esok da Jumaat.. Alhamdulillah masih lagi di beri peluang oleh Allah S.W.T utk bernafas di atas muka Bumi yg semakin hari semakin uzur. Clock is ticking. Time Flies.. Umur meningkat, amalan? Sama-samalah menopup amalan masing-masing ye. Kalau kat dunia ni leh guna kabel tapi ingat da masuk dlm tanah korang da tak berkabel ok. So beware.. Jangan nak bangga sgt la those yg suke berkabel-kabel ni. 


Ari ni aku nk up entri pasal diri aku. Memang selama ni pun pasal aku. Actually aku tersangatlah pantang dgn org yg suke buat keje last minit nih. Seriously aku tak leh nk gang la tang bab keje last minit ni. Aku yg stress kot. Rasa mcm nk putuskan persabatan je angkara keje last minit *zalim sgtkn? maksud aku perasaan bengang aku la. Sebab tu aku prefer buat keje sorang-sorang. Tak yah pening-pening. Aku follow planner aku. Apa aku nk buat must be settle ikut planner. 

Lain org lain cara. Ada org suke last minit cuz last minit tu dorang lebih puas hati. BUT for me, aku jenis yg suke settlekan cepat then kualiti tu lagi better dari last minit. Lantak pi la org nk ckp apa pun. Janji aku siapkan keje aku. Mental mudah penat bile buat keje last minit ni. Kdg bengang jugak bile ada meeting tapi last minit bru nk prepare itu ini then nk time tu jugak. STRESS!!!! 

Aku yg bermasalah atau orang lain yg bermasalah? Jawapannya "JENIS PERSONALITI". Aku jenis A korang?Ok Bai.. 


P/S: Mencari waktu utk "KONFRONTASI"..


5 Komentar untuk "I'm Not "Last Minute" Person"

kalau last minute tak menyusahkan orang tak pa gak..klu menyusahakn tu yg geram tu..huhu

singgah cni dr blog ayu..

jemput dtg blog IZARA :))

mantapnya ada good habit cmni...iris tabik sama naniey..

last minit xpaaa. tapi jgn mnyusahkan diri org lain. mnyusahkan diri sendiri ja xpaa. hehehe

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top