Special Offer

Bila Semua Benda Nak Buat Sendiri

Assalamualaikum...

Petang semalam keluar settlekan barang customer then makan. Alhamdulillah semalam ada lauk masak lemak rebung dengan perut. Heaveeeeeennnnnn... Sedap wooo masak kampung. Kenyang tapi tak naik berat pun. Grrrr

Selepas makan then mula keje nak DIY. Huhu. Ingat tak saya cakap charger fon rosak. Malas nak hantar kat kedai sampai nak tinggal sehari dua. Sumpah tak sanggup. Lurviey pun keluarkan senjata dalam beg kecik biru tu. Segala skru, spanar tukul ada dalam tu. Maka bukak la semua skru kat fon tu. Settle bukak skru nak bukak casing depan pulak tak lepas sebab ketat sangat. Setengah jam masih gagal nak bukak then he said 'kite bawak pegi kedai kat Keramat yang, tak pun nanti cube lagi'. Me like 'erk..ok la tapi tak nak tinggal. Kalau boleh nak siap terus'. Till now masa taip entri pun skru tak pasang. Sebab? Da ketat. Jadi tak pe la dulu. Nanti2 la.

Then after da tak berjaya nak bukak we off to Setiawangsa. Sampai kat Petronas Wangsa Maju kononnye nak selfie guna kamera depan. And u know what.. Kamera depan tak de. Me like rasa nak guling-guling. Beria nak DIY sampai hilang kamera depan. Hehe. Tapi tak pe lah. Tak kisah pun pasal kamera. Yang penting dapat charge bateri macam biasa. Sigh**

Sekian sahaja..Moral of this entry i jangan DIY if tak confident. Tapi saya tetap akan cube DIY selagi ada keyakinan. Macam laptop yang bunyi bising tiga tahun lepas, saya bukak and cuci sendiri. Sampai now tak de bunyi. Risiko di tangan sendiri. Hee. Tapi petang semalam phone ni risiko di tangan Lurviey.. Nasib ada ipong penyelamat. Nak update iOS je tak lepas lagi.
1 Komentar untuk "Bila Semua Benda Nak Buat Sendiri"

seriously laptop bukak dan cuci sendiri?? hurmm klau bg kat husna, husna taw bukak je lepas tu tak reti pasang balik..ibarat tikus membaiki labunya..hahaha..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top