Special Offer

Sebab Tak Suka Berbuka Puasa Di Luar

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Alhamdulillah dah masuk bulan Julai.. Dear July, BE NICE! 

 
Kelmarin keluar dengan Lurviey. Fuhh lame gile tak merasa moment yang betul-betul QT macam zaman Uni dulu. Lol... Total berjalan kelmarin start masa jumpa Lurviey 12,876 langkah dan sebanyak 310.7 kalori yang dibakar. Siannya kalori me yang dibakar tu. Rasenya kalau start awal pagi tu mesti more than 15,000 step! Kegilaan kembali lagi nak dapatkan smart band. Harga agak cantik jugak tapi bergantung la pada specs. Kalau ikut duit nuffnang yang terkumpul dah cukup dah nak rembat Nike, Fitbit, Polar Watch cumeeeeee bile dipersoalkan oleh Lurviey hah... Tak pe la. Tapi rasa macam nakkkk...Pentingkan yang penting dulu ye.. Haha... Tapi tengok ada yang cakap harga bawah RM100 pun ada but tak pasti la specs macam mane.

Orait, kelmarin keluar macam biasa (seperti tahun-tahun lepas) waktu berbuka beli air siap-siap, cuma semalam tak de bekalan buah kurma. Selalu ada je. Rasenya sekali je pernah berbuka puasa betul-betul time berbuka tu kat kedai makan. Sumpah serik! Sebab?

1) Waktu maghrib - macam bajet good2 je tapi kenyataannya adalah maghrib waktu yang singkat. Biasanye memang solat dulu then baru fikir nak makan apa kat mane semua.. 
2) Annoying - kurang selesa cuz me prefer berbuka di rumah atau tempat yang tak crowded. Jangan pulak komen suh me berbuka kat hutan! Sebab tu setiap kali keluar dengan Lurviey berbuka dengan air je dulu and if ada beli kuih makan kuih je dulu then later dalam pukul 10 lebih baru fikir nak makan apa and kat mane. 
 **tahun ni pun kaki belum jejak bazaar. Ada penyakit sikit tak suke tempat crowded macam tu. Bukan phobia cume tak suke berlanggar bahu dengan orang. Kalau ke bazaar pun bukan ada apa nak beli sangat. Takat nak makan benda yang boleh buat sendiri baik buat sendiri kecuali kalau benda yang tak pandai nak buat macam akok, tepung pelita, boleh la beli**

Macam antisosial plak kan? Sebelum cakap antisosial sila buka kamus psikologi baca apa itu antisosial. I am a homebody so me lebih prefer berbuka and spent my time at my safety net!

FAKTA: Berjalan di bazaar selama 30 minit lebih letih dari berjalan selama satu jam tiga puluh minit non stop. Lol...

Quotes of the day! 
The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. 



Tag : personal
0 Komentar untuk "Sebab Tak Suka Berbuka Puasa Di Luar"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top