Special Offer

Review PMD Personal Microdermabrasion

Review PMD Personal Microdermabrasion | Rawatan Kulit Dengan Microdermabrasion | Home Microdermabrasion | Rawatan Microdermabrasion | Microdermabrasion Di Malaysia | Fungsi Personal Microdermabrasion | PMD Atau Dermapen Bagus | Harga PMD


Assalamualaikum 


Too lazy or too busy? Mengagahkan diri untuk update review yang masih pending #mykindasundayfunday. PMD atau Personal Microdermabrasion merupakan satu alat penjagaan kulit untuk kalian yang memang inginkan kulit yang cantik, muda remaja dan berseri. Fuhhh.. sapa tak nak kulit cantik. Untung bagi kalian yang tak de masalah kulit. Untuk yang ada masalah kulit macam saya ni memang sakit kepala nak fikir untuk pulihkan kulit.



Sebelum ni saya ada tulis entri mengenai Rawatan Microdermabrasion Di Rumah. Boleh klik untuk baca
  • Sesuai digunakan untuk wajah dan badan.  
  • Memperbaiki tekstur kulit dan menghapuskan kekusaman wajah
  • Membantu mengecilkan liang roma dan membersihkan roma yang tersumbat
  • Mengurangkan cela
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan
  • Memudarkan parut dan juga masalah hyperpigmentasi

Pakej dalam box PMD ada instruction manual, vcd, cara nak guna. Mudah bagi kalian if tak tahu macam mane nak guna. Nak guna disc yang mane satu. 



Ada dua cap (satu untuk muka dan satu untuk badan). Dan ada 4 warna disc (putih, merah, biru & hijau). Warna putih tu training disc (sebelum guna warna lain, boleh cuba kat kulit disc warna putih).  Disc lebar tu untuk badan dan yang satu lagi tu untuk muka.



My Review 


  1. Mudah digunakan dan painless !! 
  2. Saya baru guna dua minggu setiap hari Jumaat/Sabtu. 
  3. Frankly speaking, PMD ni bagus untuk buat kulit halus dan berseri. Memang rase glowing je muka. But if nak treat acne scar (deep scar), it doesn't work for me. I'm prefer gune dermapen. PMD for me more to exfoliate skin buang lapisan kulit mati. 
  4. Ada 4 disc and yang paling ok for me yang warna merah. Yang paling tinggi. 
  5. Fyi, ni adalah copy ori sahaja. Lol. Jadi harga 50% lebih murah daripada yang original. Original price tanpa warranty RM915 (ikut currency hari ni) If nak warranty add lagi $40 (RM160+). Yang copy ori ni RM350. 
  6. Suction die ok, tapi kena pandai letak disc tu before treatment. Boleh tengok VCD cara guna. And kalau disk tu dah habis, kena beli replacement disk.
  7. Overall, not recommend if kalian nak treat masalah parut lubang yang dalam. Better purchase dermapen atau dermaroller. Atau if nak gune PMD beli yang original but boleh buat research sebelum beli sebab ada yang getting worse bile pakai PMD ni. Kalau tak pandai pakai pun susah jugak. If nak haluskan kulit, PUDARKAN light scar (new scar) boleh beli PMD copy ori ni.


Sekian sahaja review kali ni. Terima kasih singgah baca.. Have a great #madnessmonday

0 Komentar untuk "Review PMD Personal Microdermabrasion "

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top