Cara Hilangkan Kahak Bayi

Cara Hilangkan Batuk Dan Kahak Bayi | Petua Hilangkan Kahak Baby 


Assalamualaikum... 


Mesti risau kan bile baby kalian berkahak. Ye la baby mane pandai nak buang kahak sendiri macam orang dewasa. Kalau tengok kat facebook macam macam produk ada untuk hilangkan kahak baby. Disebabkan banyak sangat produk , keliru nak pilih yang mana satu. Lol... Tanya mama dan adik saya, dorang bagitau gune minyak bawang putih je..  Jadi ke? InshaAllah jadi dengan IzinNya.. 

Masa dalam pantang, check up di klinik kesihatan, saya ada tanya nurse kenapa bunyi macam ada kahak. Nurse cakap normal sebab sekarang hospital dah tak sedut keluar. Lame kelamaan akan hilang dengan sendiri, cuma ambil masa sikit la. No wonder la mama cakap bunyi kahak tu sebab tak sedut habis. 

1-3 minggu pertama memang rase kasihan sangat dengar nafas Naura. Kemudian lepas buat minyak bawang putih dan sapu kat dada, betis, tapak kaki dan belakang Naura. Alhamdulillah mase die jeluak memang keluar macam lendir lendir gitu dan mase berak pun macam ada lendir gitu. Sekarang tak de da berak macam tu.. Bunyi berkahak tu masih ada tapi jarang jarang. Kat bawah ni cara nak buat minyak bawang putih. 

Oh ye saya ada guna Puer Kidsdom yang MIL beli untuk Naura. Nanti saya review.Saya teringin nak try Mayyababy Cream. Ada yang pernah cuba tak? 
1 Komentar untuk "Cara Hilangkan Kahak Bayi "

IKLAN


Back To Top