Once you choose hope, anything's possible

Apa Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Home Treatment Dermaroller

Dermaroller malaysia, Dermaroller price, Acne scars malaysia, Dermaroller online malaysia, Dermaroller Malaysia review, Dermaroller Watsons walaysia, Dermaroller treatment Malaysia, Dermaroller Malaysia murah


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Entri kali ni saya nak share berkenaan dengan persoalan yang sering ditanyakan oleh mereka yang baru nak guna dermaroller untuk home treatment. Jadi di sini saya akan jawab berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga dari soal jawab dari website yang berkaitan dengan derma roller.1) Saiz apa yang sesuai.... 
Anda boleh rujuk di FB atau Instagram Derma Roller Malaysia untuk carta saiz dan masalah. 
Secara ringkasnya untuk parut berlubang anda boleh gunakan 1.0mm dan parut biasa boleh gunakan 0.5mm. Hot selling DRM adalah 1.0mm.

2) Boleh tak rolling kat muka kalau masih ada jerawat? 
TIDAK! Ianya akan membuat jerawat anda merebak. Jika anda ada satu dua jerawat anda boleh rolling di masalah anda tetapi tidak di bahagian jerawat anda, atau anda boleh gunakan dermapen.

3) Adakah perlu guna any numb cream/gel?
Ianya bergantung kepada individu. Sekiranya anda takut sakit anda boleh gunakan numb cream. Kebiasaannya numb cream digunakan jika menggunakan jarum yang saiznya lebih dari 1.5mm. Biasanya di pusat kecantikan akan menggunakan numb cream. 

4) Adakah perlu pakai apa-apa krim selepas rolling?
Selepas rolling anda boleh continue beauty routine anda seperti serum/pelembab/night cream/eye cream. Sekiranya anda tidak memakai produk-produk seperti yang dinyatakan anda boleh dapatkan pelembab. Pelembab sangat penting selepas rolling kerana wajah anda biasanya akan kering dalam masa 3-5 hari (bergantung kepada kulit individu). Oleh itu, selepas rolling anda boleh apply produk anda kerana kulit anda mudah untuk menyerap produk iaitu sebanyak 84% berbanding tanpa derma rolling sebanyak 4%. Dermarolling merangsang pertumbuhan collagen baru dan juga peredaran darah. 

5) Berapa lame untuk nampak kesan?
Setiap kulit individu adalah berbeza jadi tiada jangka masa yang tepat untuk melihat hasil selepas rolling. Pengalaman saya dan review mengenai dermaroller boleh baca [DISINI]

6) Berapa lame satu roller boleh digunakan (jangka masa)?
Satu roller biasanya boleh digunakan hingga 10-15 kali atau 10-15 sesi. Ia bergantung kepada seller anda. Anda boleh tanya untuk kepastian. Terdapat banyak derma roller dalam pasaran, jenis yang sama tapi keluaran yang berbeza. Jadi pastikan anda tanya dengan seller anda. Produk Derma Roller Malaysia boleh digunakan hingga 10-15 kali/sesi. JANGAN GUNAKAN DERMAROLLER ANDA JIKA JARUM TELAH TUMPUL ATAU JATUH ATAU JARUM SPLIT.

7) Rolling akan membentuk lubang-lubang halus diwajah, adakah ianya akan terus terbuka?
Tidak, lubang kecil tersebut akan tertutup dalam masa satu jam. 

8) Berapa lame perlu anda rolling di muka?
Apa yang penting semasa rolling adalah pergerakan rolling untuk setiap area di wajah bukan berapa lama masa yang diambil. Anda boleh rujuk di kotak derma roller untuk direction rolling di wajah.

9) Perlukah saya mencuci roller selepas guna? 
YA. Adalah penting untuk anda memastikan derma roller anda berada dalam keadaan bersih. Anda boleh dapatkan dettol antiseptik di watson/guardian/farmasi/kedai-kedai biasa. Masukkan 1/4 dettol dan 1/4 air dan rendamkan selama 30 minit. Kemudian keringkan sebelum simpan di dalam bekas derma roller yang telah disediakan dalam pakej yang anda beli. 

10) Bolehkah rolling jika anda mengandung atau breastfeeding?
Jangan gunakan derma roller jika anda mengandung atau menyusu bayi anda kerana badan memerlukan semua vitamin untuk feed the baby. Jadi, untuk membentuk collagen yang juga memerlukan vitamin dan di sebabkan itu, anda tidak boleh menggunakan derma roller semasa mengandung atau menyusu.

11) Boleh tak pakai make up lepas rolling?
Tidak! Jika anda betul-betul nak rawat masalah di wajah jangan pakai make up within 24 hours. Lagi bagus tunggu merah kat muka hilang (3 hari). 

Derma Roller Malaysia menawarkan dua jenis roller iaitu 540 needles dan 3 in 1 dermaroller (180/600/1200) Berminat untuk dapatkan dermaroller boleh ke FB atau IG Derma Roller Malaysia.

 
Sekian sahaja perkongsian mengenai home treatment dermaroller. Nanti if ada apa-apa pertambahan saya update lagi kat sini. Gotta go.. Workout time! Happy Holiday...


0 Comment for "Apa Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Home Treatment Dermaroller "
Back To Top