F*** Fix Forgive Forget

Salam Semua..


Selamat Malam.. Yeayyyy esok cuti... Those yg menyambut Deepavali aku nk ucapkan Happy Diwali and to my frens Latchu and Rani, Happy Diwali Girls.. Enjoy ur day. Tonite just wanna share a little bit about how to solve a problem!!


The Way I Am.. Proud to be ME

Anyway everyone pernah ada problem and each of them ada cara yang tersendiri utk selesaikan masalah. Me too.. I dont like to share with people because aku jenis yang sangat susah untuk percayakan orang. Biasanya share ngan Lurviey and aku akan try settlekan probs aku sendiri. Just a few days ago i just realized the way i solve it.. Damn it...

1. F**k the situation
2. Fix the problem
3. Forgive yourself and people
4. Forget it

Got it??

Ok peeps.. Apa yang dimaksudkan di #1 diatas adalah cuba berdepan dengan masalah yang sedang aku hadapi no matter how hard it is.. Tak kisah la dengan cara yang agak kurang ajar ataupun sopan janji F**k it!! But depend pada orang la.. If u start the war and I'll make it worse and getting worse sampai aku rasa puas.. Oppss puas? Never.. Kepuasan itu actually boleh mengundang kepada kemarahan but apapun aku akan pastikan "perang yang telah tercetus" ini berakhir dengan cepat. How? Ok next step... Fix the problem.. Ok fine.. How to fix it? It's up to you peeps.. Aku susah nk jumpa face to face because keadaan ni boleh menyebabkan aku lebih agresif (tak de la sampai tarik menarik rambut.. kuno lah). Maksud aku mulut akan menjadi lebih lancang dan masalah akan tidak akan selesai.. I will try to solve it by sms, fb or apa2 la as long as tak perlu berhadapan melihat muka until aku rasa da tenang and reda.. Barulah boleh.. Hehe..

Da settle pasal tu apa lagi kan.. Go to the next step #3. Forgive..  Maafkan apa yang telah diri aku lakukan and think it wisely and muhasabah diri. Damn it.. Tapi apa boleh buat.. May be this is the best way for me..  Also maafkan orang yang terlibat. Ngee.. Then settle and forget about it. Then up to me la nk buat apa kan.. Yeayy... Settle problem...

Tapi dalam kehidupan aku semua masalah aku da settle kecuali satu je unfinished business yang aku rasa tak dapat settlekan.. The person yang aku anggap as a good person, we (me, roommate and my frens) adore her sebab die ni baik, sopan, lemah lembut.. Tapi akhirnya... choiii... jahat nak mampus rupenya mulutnya.. Tetiba fitnah aku, member aku, rumet aku plak.. Memang susah nak aku lupakan.. How to forget because aku masih belum berpeluang untuk F**k the situation.. Mana la pompuan tu skang..  Sigh**

P/S: Sometimes easy to forgive verbally but can we forget it?


Tag : personal, problem
0 Komentar untuk "F*** Fix Forgive Forget"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top