Special Offer

Author

Gulai Tempoyak Ikan Patin Da Bomb

Assalamualaikum

Hari ketiga kat rumah....
Finally ari ni dpt makan Gulai Tempoyak Ikan Patin. wink-wink**
Lama gile tak menjamu tekak and perut dengan air tangan mama. Ari ni kebetulan banyak plak yg mama buat. Settle masak Gulai Tempoyak Ikan Patin, buat pengat labu and then settle pengat labu buat kek oren plak. Aku tunggu makan je. Tolong sikit-sikit sebab aku nk mkn pure air tangan mama. Hehe..



Siap masak dlm claypot lagi ari ni tapi ni belum siap lagi sebab ikan belum masukkan. Yg wajib ada is daun kesum and bunga kantan. Bile da masak terus amik kepala ikan and ratah. Tak sedar plak rupenye tak de gambar yg sudah masak.. Hehe

Lepas tu tengah hari tidur rest jap then bangun petang lepas solat Asar melantak plak pengat labu. Wah.. lama seyh tak menjamu perut dengan pengat labu. Actually pengat labu adik lelaki aku yg suke makan. So mama buat la sebab semua ada. Jenis mama ni plak nk semua anak ada baru bleh buat masakan yg best-best. Kalau sorang tak de alamatnye susah la. Sigh** 



Settle makan labu try kek oren mama plak. First time aku mkn kek oren sebab fav cake aku is chocs cake and aku hanya pandai buat tu je. So masa mama nk nk buat tu menyibuk la jugak belajar cara nk buat. Rupenye lagi mudah dri choc cake.


Ni benda wajib dlm kek oren---> kulit sunkist




Inilah hasilnye. Lembab gitew... Resipi yg paling mudah and sesuai utk org yang sangat suke resipi yg simple. Tapi sgt susah kalau org yg PEMALAS. Sekian...

P/S: Menonton Dollah Hapak lakonan Fizo Omar. Erk.. Hapak??

0 Komentar untuk "Gulai Tempoyak Ikan Patin Da Bomb"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top