Special Offer

Author

Back To Uni Life

Assalamualaikum

Ahad lepas went to UM jmpe my classmate Kelly. At first plan nk jmpe kat Main Lib then tukar plan ke Edu Fac. So, aku tunggu Kelly kat fac. Perghh sampai fac tgk banyak monyet duk main-main then sepah-sepahkan sampah depan Menara Edu. Grrr.. Aku memang dari dulu sampai skang fobia ngan monyet. Pernah monyet masuk bilik aku curi maggi PAMA aku. Yg masuk plak bapak monyet. The best part is dlm aku takut tu bleh plak aku berebut maggi tu ngan monyet. Nasib monyet tu amik satu and tinggal 4 kat aku. Damn.. 


Ramai org ckp maggi tu makanan wajib student. Ye la kalau tak de duit tu la yg mampu makan. Lucky kolej aku time tu ada sedia makan. Tapi kadang tu makan maggi jugak. Mcm-mcm maggi da try. Tu la pengalaman aku ngan monyet. Kena kejar ngan monyet pun pernah. Lari tak cukup tanah. Aku takut kena gigit je. Da la tajam gigi die. 

So gambar kat atas tu, sempat la snap sambil telinga bukak luas-luas takut ada plak monyet belakang aku mana aku nk lari. Depan aku tu da 5 6 ekor monyet duk main kat pokok. Lepas tu masa jumpa Kelly then we decide untuk pergi kat Art Fac. Lepak kt situ je la. 

I still remember one of UPSR student bawah jagaan aku masa Kem Sinar Harapan ckp "Ni bukan mahasiswa tapi mahasisnyet". Nak gelak aku. Budak ni bleh plak fikir mcm ni. Sikit lagi aku nk ckp, dewan makan kat kolej pun pernah kena serang ngan monyet. Takut kot. Masa tu aku tak blogging lagi jadi tak de la citer pasal tu. Tapi kalau korang nk tahu kisah monyet ni dengan gambar duk curi pakaian student leh terjah blog Kelly di Curryegg.Com. Kalau korang nk tahu pasal travel bleh jugak terjah kt situ, and also kalau korang minat nk join Teach For Malaysia and jadi cikgu bleh jugak ask her cuz she's on of the Fellow di TFM. Minggu lepas tak sempat nk snap picture with her but will plan jumpa Kelly lagi.

P/S: Aku suke masa aku terisi mcm ni... =)

Tag : emovere, personal
2 Komentar untuk "Back To Uni Life"

xde org tangkap ke monyet2 tu..bahaya juga di biarkan bkeliaran.. sbb mganggu keselamatan org lain kan..

nani, nak wat cm ne, rezeki monyet tu dpt maggi pama..hehehe..kalau dia amik semua..nani nganga terus..heheh

hihiihi dulu pun ayu ratu maggie jgk..tp skrg mcm xnk lak..dlu pntang npk..hehe

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top