Special Offer

Author

Paranoid? Yes I Am.

Assalamualaikum

Paranoid? Aku paranoid? Ish ada mental disorder ke budak ni? Oh no.. I mean paranoid trait tu memang ada dlm diri aku. Nak nak hidup dlm persekitaran yang nampak selamat tapi ada bahaya tu. Memang bahaya.

Since dulu memang aku susah nk percaya kat orang. Skang? Lagi la susah aku nak percaya kat orang. Kena sentiasa berwaspada setiap masa. Even masa jalan pun kalau berselisih dgn lelaki or perempuan mesti rasa nk toleh balik. Paranoid giler kan? Kalau lalu kawasan yang macam tak de orang aku sanggup pusing balik lalu jalan jauh walaupun time tu tengah panas terik. Lelaki or perempuan zaman skang ni bukan boleh percaya sgt. Bukan nk bersangka buruk tapi itulah hakikatnye. Even our own frens pun boleh tikam belakang. Housemates jugak!!! Jangan ingat nmpk orang tu baik,cantik and lemah lembut tapi selongkar barang peribadi kite utk check apa branded item yang kite ada. Huh.. Annoying gile.

 

Sebut pasal menjaga keselamatan ni, aku risau tgk gegirl yang drive memalam sorang-sorang baru balik keje. Please la hati-hati. Bukan malam je tapi siang pun kena hati-hati. Bile masuk kereta tu cepat-cepat lock kereta then baru la buat apa yg korang nk. Bukan masuk kereta then check fon dulu lepas tu baru nk start enjin kereta. Itu memang mengundang malang pada diri sendiri. Sentiasa alert dengan persekitaran korang. Kalau nampak org follow tu cepat-cepat pergi public area or masuk balai polis. But taktik penjenayah ni mcm-mcm zaman skang, so janganlah jadi "katak dibawah tempurung". Sentiasa mengikuti perkembangan jenayah. Eh betul ke ayat aku? Maksud aku baca apa-apa isu tentang jenayah, taktik yg dorang guna untuk menjayakan niat dorang. Ok? Korang boleh follow pages PDRM kat bawah ni.


Aku rasa tak salah ada trait paranoid dlm diri aku untuk imun diri aku sendiri. Tapi awas dengan org yang paranoid schizophrenia cuz this is one of several types of schizo and chronic mental illness. Kalau ada frens yg macam ni cepat-cepat refer to psychiatry. Ok? 

P/S: Clinical Psychology or MBA or MM? Still undecided..



Tag : emovere, paranoid
3 Komentar untuk "Paranoid? Yes I Am."

betul tu nanaiey..berjaga2 tak salah..biarlah orang nk kta pa pun jd diri kita selamat ;-)

Hye.....
Nak jemput join 1st Segmen saya.....
Hope sudilah join ye... =D

http://ayuejean.blogspot.com/2012/06/segmen-ayuejean-bapaku-idolaku.html

clinical psychology is better :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top