Special Offer

Author

Bonus Bonanza kalau dapat pasangan kacak/cantik

Assalamualaikum

Selamat pagi Isnin kawan-kawan..Entri ni mungkin bikin panas bagi yg terasa kat hati kecik tu. Di sebabkan gegendang telinga aku bergetar and hati pun panas tgk manusia di sekeliling aku yg a bit demanding dlm mencari pasangan ni, sini aku up pasal mencari pasangan. Eh kejap, bukan a bit demanding tapi OVER demanding. Demand tu boleh tapi jangan over sampai tak masuk dek akal. Ingat sikit yang kat atas nun duk perhati je tingkah laku. 

Aku ckp benda yg aku rasa, aku perlu ckp kt sini. Aku pernah tgk my fren yg meletakkan kriteria which husband die ni perlu educated, perlu hidung mancung, macam kacukan but sudahnye dapat yg di sebaliknye. Jangan ckp lepas je. Soal jodoh ni bukan soal main-main and bukan mcm main masak-masak. Dah tak suke, cerai. For sure kawin and nak kekal hingga akhir hayat kan. Bukan kahwin 5 6 tahun then cerai.

Cantik tu subjektif. Lain orang lain pandangan. Ada org tengok this person buruk nak mampus tapi ada orang tgk this person sgt "elok". *maaf di atas kekasaran bahasa. Ada jugak org yang cantik paras rupe tapi tak bahagia hidup. So, jaga mulut. *sigh. Aku bengang bile org yg suke letak kriteria hensem/cantik tapi tak pernah sebut pun pasal agama. Kenapa ek? Aku kolot atau dorang buta?


Semakin meningkatnya usia, semakin banyak benda yang akan hilang. Kecantikan tak kekal selamanye. Kekuatan fizikal juga tak kan sekuat hari ini. Ingatlah bahawa satu hari nanti kite akan bergantung pada orang. Orang tersebut pasangan kite sendiri. Sangatlah beruntung kalau dpt pasangan yg sememangnye menyayangi kite kerana Allah S.W.T dan bukan disebabkan pinggang kite ramping, kulit kite flawless bagai. Kacak atau Cantik bagi aku itu bonus. Bonus la bagi korang yg dpt yg kacak/cantik kat mata korang and mata orang lain.



Entri ini hanya luahan disebabkan ketaksuban manusia disekeliling yg terlalu memandang fizikal luaran semata-mata. Agama? Paling last. Moga manusia mcm ni cepat la sedar. Kesian plak aku tgk. Ada yg sanggup tak nak kawin sebab tak dapat yg hensem. Demanding sungguh kau yer?? 

P/S: Guna mata hati untuk menilai bukan guna mata nafsu!!




Tag : emovere
10 Komentar untuk "Bonus Bonanza kalau dapat pasangan kacak/cantik"

kyra pun ada membe yg dah siap2 list kriteria lelaki pilihan dia.. nk tinggi la, hensem, msti putih, mnis..blablabla...

last2 kyra bls kat dia scra sopan la.. "mslhnya yg tinggi, hensem,putih,mnis tu nak ke kat ko??"

hehehe :)

yg peti hati yg ikhlas.. tp kalau dapat pasangan yg hensem/gojes kira bonussss le tu hehe

setuju dgn naniey , ramai dikalangan kita zaman ni yg letak agama tu kriteria yang bonus je , padahal yang penting dlam mencari pasangan , Agama yang penting dan rupa , harta tu adalah bonus ..

agreed!!yg cantik akan ilang,yg hensem pn akan ilang...tp jka dari hati kekal abadi ;-)

sudah tertulis jodoh kita sebenarnya!

Yg sederhana da mncukupi. :) asal bahagia. ;)

hihii bonus jika cantik or kacak tp yg plg pntg tgk perangai dia... budi pekerti dia kan... ;-)

bagi wani hati yg paling penting...syukur alhamdulillah dengan pasangan sekarang ni terima seadanya :))

btl kata wanieys tu yg penting hati dan mencintai kita kerana allah s.w.t.

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top