Special Offer

Author

Resepi: Mihun Goreng Bujang

Assalamualaikum




Ramai jugak yang tak leh telan oat ye.. Hehe.. At first, aku pun pelik pasal [Resepi : Oat Tom Yam] tapi bile tgk ada org buat, so aku try la. Tp memang sedap mcm mkan bubur nasi la. Tak rasa mcm oat pun. Tak caya cuba google.. Cuma dorang punye cara masak tu lain la. Aku kan budak hostel. Grrr.. Dua hari tak makan nasi and rasa mcm seluar makin longgar. Oh no.. Gile la.. Kenapa berat senang nk turun tapi nak gain ke main payah.

Actually semalam plan nk keluar ngan Lurviey but sadly Lurviey kurang sihat.*crying. Tiga hari tak jumpa. I dont care.. Hari ni nk jumpe jugak. Hope da sihat.. *selfish. Pening kepala fikir nk berbuka ngan apa. Last-last buat mihun goreng bujang tanpa ada lauk. Tak pe la. Rezeki jugak tu. Jangan merungut.



Bahan-bahan
Perencah mihun goreng Adabi
Mihun yang telah direndam air (utk lembutkan)
Telur dua biji
Minyak masak 4 sudu

Cara-cara
Panaskan minyak then tumis perencah mihun goreng Adabi. Kemudian campur telur and kacau kasik sebati telur dan perencah tu. Lepas tu masukkan mihun yang telah ditoskan. Siap..


Alhamdulillah kenyang sgt2 makan semalam. Simple tapi nikmat.. Next Friday da balik kampung. Eh mcm tak caye je da dekat nk raye.. 



P/S: Tugas aku setiap kali raya, buat kek coklat. Tahun ni nk buat benda lain.. Ngee..
13 Komentar untuk "Resepi: Mihun Goreng Bujang"

dah lama x mkn mihun.. nmpk sedap tu..pndai nanie masak.. :)

semalam sweety buka bihun sup buat sendiri..sup kosong bujang je..yg pnting kenyang kan..

oklah tu, janji sedap dn boleh masuk tekak! hehe

alaa..x lengkap tu kak nani..sayur~
hehe..sja nk menambah kan..husna mkn klau xdak sayur boleh mkn tp x laju..haha..

sedapnya kek coklat..nk plak yg moist..>.<

dh lama dah ika tak jumpe mihun. hahahaha

ok la tu janji kenyang. mesti seronok kan nak balik kampung. :)

salam 17 ramadhan nani.

alhamdulillah..ada juga rezeki untuk di makan kan.. :)

nanie masak bihun tu guna rice cooker ke..?

Dah lama tak guna perencah Adabi tu.

Wah...teringat masa zaman belajar dulu...kalau xda duet mesti order nasi bujang je kt kedai hehehe!

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top