Melihat liuk lentok kamu dengan kekasih, apakah tanggapan individu lain yang melihatnya? Manja atau mengada-ngada? Kadangkala, kamu dilihat seperti sengaja beraksi manja, sedangkan kamu bukan individu seperti itu. Jom kita lihat sama ada kamu benar-benar manja atau sebaliknya!

1. Kamu anak ke berapa dalam keluarga?
a. 1, 3, 5.
b. 2, 4, 6.
c. Bongsu.

2. Dalam keluarga, kamu paling rapat dengan?
a. Ibu.
b. Bapa.
c. Abang dan kakak.

3. Dalam keluarga kamu digelar sebagai?
a. Kakak.
b. Adik.
c. Panggilan nama.

4. Kamu seorang individu yang?
a. Tegas.
b. Manja.
c. Sensitif.

5. Teman lelaki pernah menyatakan kamu seorang yang?
a. Lembut dan sopan.
b. Mengada-ngada dan gedik.
c. Manja dan memikat.

6. Setiap kali keluar bertemu janji, pasti si dia akan menyatakan?
a. Rasa rindunya pada kemanjaan kamu.
b. Rasa cintanya pada kamu.
c. Tidak menyatakan apa-apa.

7. Setiap kali tidak mendapat barangan yang diinginkan, kamu pasti?
a. Tidak kisah.
b. Merajuk.
c. Menangis.

8. Kamu paling sensitif sekiranya?
a. Dimarahi ibu dan bapa.
b. Bergaduh dengan rakan.
c. Dimarahi teman lelaki.

Lebih Banyak A: Kamu Si Super gedik!
Oh si super gedik! Jangan terlalu menganggap diri kamu seorang yang manja sedangkan kamu bukan individu seperti itu. Kamu dilihat terlalu over saat bermesraan dengan teman lelaki. Tahap kegedikan kamu itu boleh menimbulkan rasa jelik di kalangan rakanrakan mahupun orang sekeliling. Kamu ingat dengan cara itu boleh membuatkan orang sekeliling tersenyum? Hurm, jangan perasan ye! Walaupun kamu tidak berniat untuk melakukan aksi-aksi di luar jangkaan itu, namun kamu perlu berfi kir secara rasional dahulu sama ada ia baik untuk kamu atau sebaliknya. Jangan rendahkan maruah dan harga diri kamu di hadapan khalayak.

Lebih Banyak B: Manja Yang Dibuat-buat
Ops, betulkah ini? Kamu individu yang hanya ingin meraih perhatian kekasih melalui cara berbuat manja dengannya. Kenapa mesti begitu? Tidak salah rasanya jika kamu menjadi diri sendiri. Untuk apa kamu mengubah diri semata-mata untuk memikat hati si dia? Cara kamu ini mungkin akan membuatkan si dia lagi bertambah meluat. Si dia akan lebih menyayangi kamu sekiranya kamu tidak berpura-pura. Walaupun kamu tidak begitu manja, namun si dia tahu yang kamu mempunyai kelebihan yang lain. Itu cukup membuatkan si dia berasa selesa apabila bersama kamu.

Lebih Banyak C: Kamu Memang Terlebih Manja!
Memang sahlah kamu individu yang sangat manja. Tidak perlu untuk berlakon mahupun berpura-pura, kemanjaan kamu itu tetap terserlah. Bertuahnya mereka yang memiliki kamu. Sifat manja itulah yang membuatkan si dia bertambah sayang dan sukar melepaskan kamu. Ternyata kamu bijak memikat dan mengambil hati si dia. Jangan sesekali kamu mensia-siakan dirinya. Bukan mudah mendapat teman lelaki yang boleh menyayangi kamu sepenuh hati. Tahniah!