Review: Sony Ericsson TXT CK13i

Assalamualaikum

Hari ni nak review pasal Sony Ericsson TXT CK13i setelah dua bulan guna phone ni. Actually memula cadang nak beli Nokia or Blackberry tapi melihat kepada keperluan semasa, Sony Ericsson plak yang melekat. Blackberry aku banyak tgk org complaint hang then rosak, etc. Artis yang selalu duk merungut. Hehe. Cousin aku pun sama. Mostly yg guna BB nk BBM je kan kan kan? Errr tak tahu la aku. SE tak nak ke buat SEM (Sony Ericsson Messenger) :P hihi..


Keperluan semasa yang aku maksudkan adalah untuk membuat panggilan dan menghantar mesej (SMS) sahaja. Lagipun call and SMS tu hanya mama,papa,adik-adik and Lurviey. Setiap hari ni lah orang2 yang aku akan call. 

Sila layan gambar dulu... 







Puas tak layan gambar? Tadaa.. Aku suke color die soft pink. Sampai tab pun aku amik color pink jugak. Tapi tab tu aku akan review lepas 2 bulan guna la.Insha Allah.

Review aku


  • Phone ni tersangat ringan. So tendency utk jatuh tu tinggi kalau tak pegang lek lok. 
  • Button kecik je tapi those yg jari besar tu seksa la sikit nak menaip. 
  • Bateri tahan lama- slh satu sbb kenapa aku suke sgt SE. Gayut berjam pun tak pe. 
  • Ada apps twitter and facebook  
  • More specs boleh tgk kat [SINI]


Harga
RM230-280 (depend pd tmpt korang beli and apa yg dorang provide) Tapi ada yg murah without warranty. Jadi harus bijak sebelum beli.


Apa-apa gadget yang kite guna terpulang pada diri kite. Apa yg kite perlukan daripada gadget tersebut. Bukan guna utk menunjuk tapi buta tak tau cara guna. Ada orang jenis mcm tu. Grrrr.. Bagi aku yang memang fully guna fon ni utk call,sms and radio- PUAS HATI


RECOMMENDED if hanya utk sms and call tapi if nk guna utk online better cari yg lain. :) 


P/S: Tepuk dada tanye selera tanye poket :) Jadilah penguna bijak. Bijak.. Bijak..

9 Komentar untuk "Review: Sony Ericsson TXT CK13i"

wahh xda la mhl sgt..mcm bb jgk .ni..menarik!

murah..tpi dya jenis on9 kt phone..hihi

comel..murah pun murah kan..berbaloi la...nnti review lg k.. :)

cik na suka SE gak. dr dulu kalau phone mmg pilih SE. sbb sound & camera dia bagus. ;)

ingt lagi mula2 tgk nampak sipi je, mmg mcm BB.. :)

berbaloi beli kalau murah,kualiti bagus n mesra pengguna=)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top