Special Offer

Author

Love Inventory: Love Languages

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Bahasa Cinta atau Love Language adalah salah satu inventori yang banyak digunakan dalam family/marriage counseling. Secara ringkasnya dengan inventori ini counselor/psychologist dpt memahami client dengan lebih mendalam dari aspek komunikasi dan emosi. 

Dlm sesi kaunseling, if ada client yang ada masalah cinta/perhubungan, salah satu inventori yang saya akan guna is Love Language. Then adalah proses2 berikutnya. Tapi bukan itu saya nk cerita hari ni. Tapi saya nk kongsi dan juga nak kalian jawab inventori ni and cuba relate dlm perhubungan kalian. Adakah kalian orang yang suka di puji? atau mungkin orang yang ME TIME? atau yang suke menerima hadiah? suka disentuh? atau dihargai dengan perkhidmatan pasangan like tolong basuh baju. 

Inventori ni bukan untuk pasangan bercinta je tapi untuk kanak-kanak jugak.. Setiap orang berbeza cara peluahan mereka tentang cinta dan kasih sayang






SILA IKUT ARAHAN YG DIPAPARKAN

Selamat menjawab. Sekadar berkongsi

Jazakallah Khairan!!

P/S: Maaf lambat terjah kalian. Sempat terjah 2 3 orang je smlm. Ptg nanti ye saya terjah :)
P/S/S: Lama tak buat Giveaway. GA ke 3 akan menyusul. Insha Allah =)

14 Komentar untuk "Love Inventory: Love Languages"

nanti lapang2 nak cubalah..
sekarang ni agak sibuk..

mcm2 hal belaku..grrr..!

Nani macam doc cinta dah..
heheheh... =D

Mcm2 pndktn jugakn nk tahu cra kita mengatahui kita msk dlm gol yg mana.hehe.ekceli blm test lg tp mcm tauje jenis apa.huhu

Nk jawab tp loading lmbt pulak kelik kat stu..aduiii...GA ke 3?? wow...buat la...nk join... ;-)

best plak...

kak ina sk dgn kos yg naniey ambik ni... bab2 psyko ni akak mmg sk.. share lah kak blog.. hihi

dah jawab..highest score jatuh kat quality time..=D

husna share sikit ye psal love language nih..=)

kalau dengan parents memang prefer physical touch. sangat menenangkan. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top