Special Offer

Kerabu Sarang

Assalamualaikum..

Salam 9 Ramadhan. Rupanya da 9 Ramadhan ari ni. Baru tau. Dah 11 hari bercuti di kampung. Dua hari lagi balik KL, back to routine life. Hajat di hati nak up entri resepi tapi hari ni busy. Tak sempat nak kongsi resepi puding.

Pagi ni nak ke bandar pergi pos barang customer then ke bank, then ke pasar etc. Mencabar bile duk tempat yang tak de public transport (bas). Terpaksa tunggu van orang kampung untuk ke bandar.( bunyi macam kampung gile [hulu] kan?) Dugaan!!! Apa bleh buat, papa beli rumah kat sini. Tu la sapa suh tak beli kete. Skang dah susah nak ke mana-mana kan?? Emm..

Ok back to tajuk entri. KERABU SARANG. First time tengok kerabu sarang. Papa beli kat bazaar ramadhan. Kerabu sarang ni dibuat dari rumpai laut.. Bagus la untuk kulit kan?? Sebab banyak khasiat. Tapi saya tak try pun. Tengok je. Try buat research sikit, and dapatannya- kerabu sarang ni makanan orang kelantan (baru tahu). Kalian pernah tengok, makan? Or ni baru first time dengar macam saya??

Have a great day!!

9 Komentar untuk "Kerabu Sarang"

pertama kali dengar, pertma kali tgk..ingatkan rumpai laut mcm kolegen tu...

nanti nak cuba tnya cikna la..hehhe

pernah makan tapi tak suka sangat.. hihihi..

nampak sedaplah nani..salam ramadhan

First time tau pasal kerabu ni...selamat berpuasa Nani

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Seumur hidup akak baru rasa yang bebetul sedap hanya sekali...

Back To Top