Special Offer

Author

Resepi Puding Roti Mudah

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Ramai yang cari resepi Puding Karamel ye bulan puasa ni. Ari ni nak share resepi Puding Roti Karamel plak. Sama je macam buat puding karamel cuma tambah roti sahaja. Rasa die lebih padat sebab ada roti. Saya shukeeeeeee makannnn!!!!! Kalian yang baca entri ni jangan sekadar baca je, buat lah.. Mudah nihh...


Bahan-bahan
  • 1 tin susu cair
  • 6 biji telur
  • 6 keping roti
  • 12 sudu gula.(jangan risau tak manis pun. At first saya pun ingat manis juga.)
  • Air
Cara-caranya
  • Blend telur dan gula sehingga sebati dalam blender.
  • Kemudian masukkan satu tin susu cair dan 6 keping roti dalam blender. Blend lagi.. Dah siap.
Utk Karamel.
  • Panaskan 8 sudu gula biasa. Pastikan gula di kacau sehingga bertukar menjadi kekuningan. ( saya campur sedikit air sebab terlalu likat). Letak tepi bagi karamel suam sebelum memasukkam bahan yang disediakan awal tadi.
  • Sedia untuk dikukus selama 30 minit. 
Kan saya dah kata.. Mudah.. Memang mudah. Tapi kalau dah jenis pemalas jawabnye tunjuk-tunjuk je la kat bazaar.Selamat mencuba. Sedap tau!!!

P/S: First time iolss rasa rindu nak masuk dapur.. Sangap nak pegang kuali, senduk, periuk..  :P


9 Komentar untuk "Resepi Puding Roti Mudah"

nak cuba lah nanti... mudah ni hehe :)

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

err bukan pemalas tp sebab masuk telur kan.. allergic.. huhu.. tp serius terliur tengok.. ;)

ouch! mesti sodap gilos neyh , menarik tertarik , mantop meletop tiptop neyh! ^^ mesti kna try .

Nampak sedap..tapi nak kena kurangkan kuantiti telur skit kalau akak buat nanti..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top