Special Offer

Author

Bio Essence Deep Exfoliating Gel Mampu Memudarkan Parut

Bio Essence Deep Exfoliating Gel Mampu Memudarkan Parut | Review Bio Essence Deep Exfoliating Gel | Bio Essence Deep Exfoliating Gel 

 

Assalamualaikum

Tengah buntu buat keje, ambil mase update pending review sekejap. Kisahnya, malam raya pergi ke Guardian nak cari foundation sebab Revlon Colorstay dah habis terus, malangnya tak de pulak di jual kat Guardian Pasir Puteh. Lastly ambil Fit Me Maybelline (yang ni saya review kemudian).  Di sebabkan terpengaruh dengan adik tengok kulit makin ok pakai Bio Essence Deep Exfoliating Gel ni, saya pun tergerak hati nak cuba walaupun sayang duit nak keluarkan sebab takut tak jadi. Kulit saya ni susah nak menjadi pakai apa pun. Grrr..

Bio Essence Deep Exfoliating Gel ni lebih kurang seperti Ginvera Marvel Gel (saya pernah pakai zaman sekolah dulu). Bau pun almost sama. 

Claims
  • Gently and painlessly exfoliates out blackhead and white heads.
  • Exfoliates away deep layer of dead skin for better absorption of subsequent skincare products.
  • Brightens dull skin, makes dry and rough skin softer and smooter.
  • Regulates and balances oil secretion, helps prevent pimples.
  • Helps lighten scars and pimple mark.
  • Improves skin texture for a refine and fair complexion.
  • Makeup glides on easily, lasts longer and looks more natural.

Review
  1. Kulit rase lembut gitu lepas gosok-gosok dengan gel ni. 
  2. Bau 'medicated' dan best sangat.
  3. Tidak merosakkan kulit kerana tekstur gel yang lembut. 
  4. Memudarkan parut jerawat (untuk parut baru sahaja)
  5. Blackhead? Susah nak cakap sebab saya tak rasa gel ni boleh mengeluarkan blackhead (for me la kan, u still need to picit gitu)
  6. Boleh pakai setiap hari. Masa mula-mula beli saya pakai selang sehari. 
  7. Harga berpatutan - RM20++

Repurchase? Yes! 


Sekian sahaja perkongsian kali ni. Tengah mengejar mood nak pulihkan skin yang teruk 2-3 bulan lepas. Bile baru nak ok, breakout pulak. Grrr... Dah elok beli acnotin tak jadi nak makan pulak. Terpaksa jual.. Kena kawal and back to Basic Skincare Routine macam dulu..

0 Komentar untuk "Bio Essence Deep Exfoliating Gel Mampu Memudarkan Parut "

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top