Special Offer

Author

SEMALAM DI HOSPITAL-mama digigit lipan-

lor... semalam lepas je abis program realiti IMAM MUDA aku pun tukar la channel tgk citer tv2 lak.. tajuk apa ntah.. tak sempat tgk abis pon... sedang asyik layan citer tu tetiba mama aku yg sedang tidur menjerit....

MAMA DIGIGIT LIPAN

ya Allah ya Tuhanku.... masya Allah... besar yg amat sgt la lipan tu.. masuk lak bilik aku... mmg aku tkut la.. ngn beg pakaian aku masih lagi berisi pakaian... tambah lak beg adik aku yg kat matrik tu balik cuti.. mana nak cri lipan tu... mampus la.. papa masuk bilik cri lipan tu... mmg besar sgt2.. aku tolong papa cari lipan dan alih barang... adik aku lak tolong mama aku kat ruang tamu.. masa tu tgn mama da merah dan berdarah...
akhirnya jumpa lipan tu.. mmg besar.. papa pun bunuh la lipan tu... aku dgr org tua2 ckp kalau ada lipan kena bunuh sampai mati...

then aku paksa la mama g hospital.. ye la lipan besar.. bahaya tu... papa pun ajak mama g hospital.. so finally aku, mama dan papa ke hospital lebh kurang dalam pkul 11.40++ mlm... so on the way nak pergi tu aku tak tahu nak citer cm mana sebab keadaan mama masa tu mmg sakit yg teramat sgt... papa lak bawak laju sbb mama pun cm tak boleh tahan sakit sangat...

so sampai kat hospital tu terus g emergency room da register...memandangkan mama da sakit yg teramat sgt so masuk tu ingt ada la MA ke Nurse ke yg boleh tolong tp diaorg cm busy tolong org lain.. ye la ada yg asma la.. n ntah apa la lagi aku pun tak pasti... so bagitau MA then MA suh mama pergi baring...

tapi mama tak baring.. cm mana nak baring da tgn tu da sakit sgt.. darah pun kuar, tgn da merah.. bisa tu cm menjalar ke lengan mama.. aduhai.. tunggu si MA ngan Nurse ni cm tunggu perlumbaan kura-kura.. lambat sgt... first time masuk kat emergency room Hospital Tengku Anis ni aku ingt kat suasana die cm citer ER tu.. tapi hampeh... cam tak bersungguh pun nak treat orang sakit.. cuba korang sendiri yg kena cam mana.. ikutkan hati aku mmg aku rasa mcm nak pergi tengking je MA ngan Nurse tu.. boleh lak die buat muka cam tak de apa2.. relax... nerd jer... hish...mama aku digigit lipan bukan digigit semut...

aku ni da la panik sbb tak tahu nak buat apa.. mama hanya cakap sakit sgt2.. muka pun lain... So dgr penuh kesabaran dalam keterpaksaan aku menanti finally MA datang nak inject mama.. banyak gile.. satu dkt pinggul, satu dekat tangan then empat dekat jari yg kena gigit tu.

dari mana dtgnyer lipan tu pun aku tak tahu... mama da makin sakit.. then mama mintak ubat tahan sakit sebab da tak tahan.. aku panggil papa suh ckp ngan MA then MA cakap akan bagi injection ubat tidur sebab injection lebih cpt effect die.. then bagi innjection pun mama still tak boleh nak tido... rasa sakit tu sikit pun tak kurang.. adoii... ni yang makin buat aku risau ni.. nak nangis aku tgk.. time ni lak aku leh fikir alangkah bestnye kalau cousin aku jad doc dkt hospital tu... tp cousin aku kat daerah lain.. then mama suruh papa mintak bandage sbb mama rasa mungkin tu boleh kurangkan sakit tu.. So MA datang tolong bandagekan tgn mama.. tak sampai sepuluh minit pakai mama pun buang.. cakap tak selesa.. ..

MAMA REST

so masa tu kat bilik tu ada dua org pakcik yg sedang terlantar berhampiran ngn katil mama.. aku tak thu kenapa.. then budak ngah sedut oksigen, then sedang aku leka menaip citer ni utk blogpost kat iPhone aku then ada sorang pesakit dimasukkan.. mak cik tua.. berumur 58 tahun.. ni aku dgr daripada perbualan antara MA dan anak pesakit... mak cik tu asma.. then MA bagi la bantuan pernafasan oksigen tapi tak de reaksi.. cam panik jer keadaan masa tu.. Aku tertanye diri aku sendiri mak cik tu da meninggal ker... aku masih menunggu dan aku dgr MA tanye berapa masa yg diambil utk sampai ke hospital then anak pompuan mak cik ni ckp 10 minit.. so aku dgr lak mak cik sebelah aku ni ckp da mati da tu...then ahli keluarga mak cik yg lain masuk.. aku kaku.. tapi aku rasa cm something je... INNA LILLAH HI WA INNA ILAIHI RAJIUN..
AL FATIHAH UNTUK MAK CIK TU...
even mak cik ni bukan keluarga aku tapi aku dapat rasakan kesedihan yg dirasai oleh keluarganye sekarang..

mama masih lagi lelap... tapi xde la lelap sgt sebb mama ckp sakit.. nyaringan bunyi ttuuuuuuuuuuuutttttttttt memecah keheningan malam di ER HTA menandakan nyawa sudah terpisah daripada badan... roh telah pun keluar... yang tinggal hanya jasad yang menanti untuk disempurnakan..

Kematian telah ditetapkan... tidak lewat walaupun sesaat dan tidak cepat walaupun sesaat.. aku pernah tertanya pada diri aku.. bagaimana caranya aku mati nanti?? Aku takut ya Allah... Aku tak tahu apa lagi aku nak ckp... sekarang jam di dinding menunjukkan pukul 1.46 pagi..


1.54 pagi

sorang lagi pesakit baru masuk... seorang pak cik tua.. tak tahu la sakit apa... then masa tu jugak sanak saudara mak cik tadi baru je sampai n anak perempuan mak cik tu sedang call.. mungkin adik beradiknya sanak saudara..aku dgr je.. bukan curi dgr.. sbb da boleh dgr...
tangan mama masih lagi bengkak... merah2 lagi... aku amat berharap semuanya akan ok nanti..
Sembuhkanlah kesakitan mamaku ya Allah.. Aku mohon padamu... Aku tak sanggup melihat mamaku mengerang kesakitan lagi ya Allah...

2.47 pagi

jenazah mak cik tadi da dibwa pergi ke bilik hadapan untuk menunggu ketibaan kereta jenazah.. aku tgk tgn mama masih lagi bengkak dan merah... obviously boleh nampak bengkak tu... risau aku.. adik aku pun ada sms tanya keadaan mama... emm... lampu bilik kecemasan dipadamkan.. yang tinggal hanya lampu kat katil bahagian mama and lampu pntu masuk..MA ngan nurse da tak de.. diorg masuk kt bilik tv.. tgn mama still bengkak.. nothing to do.. just checking checking checking...

3.20 pagi
ada sorang lagi makcik masuk hospital.. Asma.. so kena sedut la ni kan... masih menunggu MA or Nurse.. Mana la diaorg ni.. lambatnyer...mama bagitau tgn da kurang sakit sikit and mama cuba bgn dari katil sebab nk gerak balik tapi tak dapat bgn sebab pening.. so aku suruh mama baring and rest dulu... x payah nak rushing.. mungkin dlm masa 5 jam lagi kot bengkak tu baru ok. makcik da dapat bantuan da.. emm apa2 aku akan update lagi by iPhone aku.. ye la nanti transfer kat lappy...

3.43 pagi
aku da ngntuk da.. cm duk dlm perahu da. tak boleh jadi ni. Apa aku nak buat. Mama terjaga ckp nak balik tapi aku rasa better mama tido kejap. patut la aku rasa ngntuk sebab pagi tadi bgn awal... mlm semalam da tido lewat pas tu ptg lak g shopping.. mlm lepak dpn tv then tiba2 "kejadian" ni happen...


3.58 pagi
mama bgn jugak n jumpa MA cabut jarum dan mama g amik ubat...then kitaorg balik... so mama kena rest la.. sebab tgn makin bengkak.. so tu je la yg mampu aku tulis... selamat mlm...

9.00 mlm
mlm ni tgk tv.. majalah 3 sambil facebooking and blogging.. mama sedang mkn and nak mkn ubt... tgn mama masih sama.. bengkak... cuma mama ngantuk lagi.. ye la semlm dapat injection ubt tido.. aku harap semuanya ok... sorang adik aku da balik asrama... sok sorg lagi akan balik ke matrik.. so rumah akan kembali sunyi...

P/S:MAMA BGTAU AKU MASA BORAK2 YG KATAK PURU TU PUN BERBISA.. AKU BARU TAHU...

Tag : personal
2 Komentar untuk "SEMALAM DI HOSPITAL-mama digigit lipan-"

Adoi.. terkejutku dengar.
sekarang mak cik sudah ok ke?

hi curry... haha.. never thought yg u will read my blog.. da ok but still bengkak lagi la tgn...

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top