Special Offer

Author

Mengimbau Zaman Kanak-Kanak

Salam Semua.. Ye haa..I'm officially 23rd... Kejap je masa berlalu.. ikut bulan baru masuk 23.. tapi berapa ari lagi nak masuk new year then da 24 da..



Kebetulan semalam pergi KK Mart nak beli panadol then pusing-pusing dalam kedai tgk barang dulu... pas tu apa lagi tetiba nampak biskut ding dang then terus teringat kat tora, push pop, gula-gula dlm botol susu, and macam-macam la..

1. TORA DAN DING DANG

Tapi dulu-dulu masa pergi Kuantan ngan family, biasanya ari minggu la, papa sering bawak aku sekeluarga ke Kuantan jalan-jalan cuci mata. Time ni la selalu aku mintak nk beli tora.. terpengaruh ngan iklan die.. jom tgk iklan ni...



Da tgk da.. Lebih kurang macam ni la iklan die.. Tapi time aku kecik tu tahun 1990.Mana la tak terpengaruh budak-budak tgk iklan ni. Macam-macam bleh buat. Tapi nak gelak balik tgk iklan lama-lama ni. Sebab yg tukang baca tu ayat sebijik-sebijik die terangkan.. Haha.. Sudahnya da dapat kejap je la tahan. Then tak thu ke mana. .

2. CHOKI-CHOKI


Korang suka makan choki-choki nih?? Aku mmg suka.. Cuma skang da jarang beli la sbb tak puas.. Sikit sangat. Apa-apa yang berkaitan ngan coklat mmg aku suka. So dlu-dlu mmg suka makan choki-choki ni. Tgk la iklan die pun macam-macam. Budak-budak... Hehe... Teringat zaman dlu-dlu...

3.PUSH POP


Tadaa... Push Pop... Aku suka gak benda ni sbb tahan lama.. Jilat push pop ni then simpan.. Siap letak bawah bantal lagi.. Haha.. Apapun semua ni kenangan zaman kecik-kecik dulu... Yang lain aku tak dapat nak trace.. kononnya.. aku cari iklan tak jumpa.. so yang ni je la yg ado... Korang lak apa??

P/S:ANAK AKU NANTI MINTAK APA LA. YG POMPUAN JGN NK MINTAK BARBIE.. EE AKU TAK SUKA... :P
0 Komentar untuk "Mengimbau Zaman Kanak-Kanak"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top